کاربرد اکونوپک چیست و چه جایگاهی در صنعت دارد؟
کاربرد اکونوپک با توجه به عدم وابستگی به موتورخانه و سیستمهای مرکزی بسیار در صنعت گسترده شده است. اکونوپک از دسته دستگاههای سرمایشی و گرمایشی غیر وابسته هستند.
دربارهی کاربرد اکونوپک چه میدانید؟ آیا این دستگاهها فقط در صنعت مورد استفاده قرار گرفتهاند؟ از نظر هزینه چقدر میتوانند مورد توجه و اقتصادی واقع شوند؟ آیا نوع وابسته به موتورخانه نیز در این دستگاهها یافت میشود؟ برای کسب اطلاعات بیشتر دربارهی کاربرد اکونوپک با تیم تولید محتوای زرین تهویه ایرانیان همراه باشید….
فهرست خلاصه مطالب
نگاهی کلی بر سیستم گرمایشی اکونوپک صنعتی و غیر صنعتی
قبل از بررسی کاربرد اکونوپک بهتر است عملکرد گرمایشی را بررسی کنیم یک مشعل گازسوز را در نظر بگیرید، برای گرمایش این مشعل گازی را در بدنه دستگاه جاساز شده است را میسوزانیم و این مشعل با سرعت و فشار بالا درون یک کورهای استوانهای و نسوز قرار میدهیم.
بعد از آن یک سری محصول ایجاد میشوند که حاصل از احتراق میباشند که این محصولات از انرژی جنبشی بالایی برخوردار هستند حالا اینها باید از درون لولههایی عبور کنند که حرارت خود را به لولههای نسوز بدهند و بعد از هواکش خروجی خارج شوند. در اطراف این لولهها هوا به کمک یک فن در جریان است و این حرارت از سطح لوله دریافت میشود و از راه کانالهای هوایی در سوله توزیع میشود.
نگاهی کلی بر سیستم سرمایشی اکونوپک
سیستم سرمایش اکونوپک به دو صورت میباشد
۱. سیستم سرمایش تبخیری یا ایرواشر یا همان زنت
فرض را بر این بگذارید که تنظیم رطوبت برای ساختمان مد نظر اهمیتی ندارد. قیمت اولیه این دستگاه ها مثل کولر آبی ارزان است و همچنین هزینههای جاری در این سیستم بصورت سرمایش تبخیری پیشنهاد میشود. در این نوع از سیستمها یک سری افشانک تعبیه شده است که میتواند آب را به محفظه درون دستگاه تزریق کند تا هوای عبوری با برخورد با آب خنک شود و اینگونه رطوبت نیز بصورت غیر مستقیم میتواند تنظیم شود.
پس توصیه میشود این نوع از سرمایش را در مناطقی با آب و هوای خشک و نیمه خشک مورد استفاده قرار دهید. این دستگاه برای خنک سازی در مناطق گرم و مرطوب مناسب نیست.
توجه کنید که با کارکرد فن در دستگاه اکونوپک کاربرد اکونوپک میتواند هویدا شود اینگونه که به کمک فن هوا را به درون دستگاه میکشد و آب را بر پوشالهایی که از جنس سلولوزی هستند میافشانند و هوای گرم در برخورد با پوشال خیس حرارتش را از دست میدهد و هوا خنک از دستگاه به سمت داخل ساختمان خارج میشود.
۲. سیستم سرمایش کویل آب سرد
از گستردهترین کاربرد اکونوپک میتوان به سرمایش آن اشاره کرد که در روش کویل آب سرد، لولههایی حاوی آب سرد در این دستگاهها نصب میشوند که این آب سرد توسط چیلر تامین شده است. دمای هوایی که از دستگاه عبور میکند با برخورد با کویل حاوی آب سرد؛ کاهش میابد واین هوای خنک فضا را خنک میکند.
پس در این روش به چیلر نیاز داریم تا آب سرد دستگاه را تامین کند. این مورد در مناطقی که آب و هوای مرطوب وجود دارد این روش سرمایشی قابل استفاده است چون آب سرد باعث کاهش رطوبت میشود.
ساختار و طراحی دستگاه اکونوپک با توجه به کاربرد اکونوپک
- این دستگاه دیوارهی دو جداره دارد که بصورت تمام گالوانیزه است که رنگ پودری روی آن قرار گرفته و الکترواستاتیکی عمل میکند.
- دیوارهها با پلی یورتان جهت اتلاف حرارت عایق کاری شدهاند.
- یکسری فیلترهای قابل شست و شو با توجه به پارامترهای مختلف برای دستگاه تعبیه شده است.
- فنهای دمنده با موتور الکتریکی در این دستگاهها قرارگرفتهاند.
- قابلیت مدار بندی در این دستگاهها دیده میشود.
- در کورههای نسوز لولهای ورقههای فولادی نصب شده است که دیرگداز و نسوز هستند.
- جنس کویل آب سرد از مس است و فینهای الومینیومی نیز برای انتقال مفید حرارت مورد استفاده قرار میگیرند.
- قابلیت بازیافت انرژی در این دستگاهها دیده میشود.
- دستگاه اکونوپک قابلیت مونتاژ و دمونتاژ دارد.
در پایان
ممنونکه تا انتهای مقاله با ما همراه بودید. در این مقاله به کاربرد اکونوپک و چیستی آن اشاره شد. اگر این مطلب برایتان مفید بوده است نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید و اگر در این زمینه اطلاعات بیشتری دارید برای ما بنویسید.
شما می توانید برای مشاهده انواع سیستم های تهویه مطبوع وجزئیات آنها به بخش فروشگاهی زرین تهویه ایرانیان مراجعه کنید. و یا برای مطالعه مقالات بیشتر از وبلاگ ما دیدن نمایید. در صورتی که قصدر دریافت مشاوره و اجرای پروژه دارید می توانید با شرکت زرین تهویه در شهر مشهد تماس بگیرید و یا با مراجعه حضوری به فروشگاه، از تکنسین و متخصصان این حوزه مشورت بگیرید.