تفاوت چیلر و مینی چیلر در چیست؟ کدامیک بهتر است‌؟
تفاوت چیلر و مینی چیلر

تفاوت چیلر و مینی چیلر در چیست؟ کدامیک بهتر است‌؟

دانستن تفاوت چیلر و مینی چیلر میتواند شما را در زمینه اینکه چیلر بهتر است یا مینی چیلر راهنمایی کند‌. در بهتر بودن برای انتخاب موارد مورد بررسی در این مقاله میتواند شما را یاری کند.

تفاوت چیلر و مینی چیلر در چیست‌؟ در اطراف خود بیشتر چیلر میبینید یا مینی چیلر‌؟ این دستگاه‌ها چگونه توانسته‌اند از نظر کاربرد از همدیگر تمایز پیدا کنند‌؟ آیا چیلر در دسته دستگاه‌های تهویه مطبوع نوین قرار میگیرد‌؟ برای کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی تفاوت چیلر و مینی چیلر با تیم تولید محتوای زرین تهویه همراه باشید….

تفاوت چیلر و مینی چیلر

نگاهی بر فن کویل

قبل از بررسی تفاوت چیلر و مینی چیلر بهتر است یادآوری درباره‌ی فن کویل داشته باشیم. فن کویل‌ها در واقع ترمینال یونیت‌هایی هستند که بخشی از فضای ساختمان‌ها را اشغال کرده‌اند و از انها در جهت رسانش گرما و سرما از دستگاه اصلی به فضای داخلی استفاده میشود‌. در این فن کویل‌ها در فصل‌های گرم سال آب سرد‌، و در فصل‌های سرد سال آب گرم در گردش است‌. بطور کلی این آب سرد و گرم بسته به نوع دمای فصل از یک دستگاه مرکزی بنام چیلر تامین میشود و برای هر واحد بطور مستقل مینی چیلر تعبیه شده است که در ادامه این مقاله به تفاوت چیلر و مینی چیلر خواهیم پرداخت‌.

فن کویل نقش تعیین کننده‌ای را در استفاده یا عدم استفاده از مینی چیلر برای واحد‌های مجزا را دارد. اینگونه که استفاده از فن کویل در ساختمان بزرگ مثل ساختمان‌های تجاری که تعداد زیادی واحد دارند به ما نشان میدهد که عملا مینی چیلر نمیتواند برای هر واحد بصورت مستقل کارایی داشته باشد‌.

فن کویل‌ها از دو جز ساخته شده‌اند‌. یک جز فن که نقش دمنده را دارد و یک جز کویل که کار مبدل حرارتی را انجام میدهد‌. که در کل فن کویل‌ها با یک فیلتر و مدار ساده تحت منترل قرار میگیرند. فن کویل در فصل سرما با مینی چیلر یا چیلر به خوبی همکاری میکند و آب سرد را به گردش درمیاورد و در فصول سرد سال برای دریافت آب گرم با دیگ یا پکیج همکاری میکند .

در هر صورت جریان هوای ورودی به یونیت مد نظر با عبور از روی کویل میتواند تغییر دما پیدا کند و در این بخش نقش مبدل حرارتی به خوبی هویداست. و در نهایت هوای خروجی به درون اتاق به کمک فن دمیده میشود و اینگونه دمای مد نظر شما در محیط حاصل خواهد شد‌.

فن کویل‌ها هم در مناطق و فضاهای مسکونی و هم در ادارات و هم در مراکز تجاری کاربرد دارند پس از نظر استفاده و کاربرد نمیتوان گفت محدودیت خاصی دارند‌.

بدانید که فن کویل یک عضو مهم و تعیین کننده در کارکرد چیلر و مینی چیلر است و برای دانستن تفاوت چیلر و مینی چیلر مروری بر ان لازم بود پس به این منظور صلاح دیده شد که در باره‌ی آن در این مقاله نیز اطلاعاتی داده شود‌. اما برای کسب اطلاعات بیشتر از مقاله بررسی جامع فن کویل بازید فرمایید برای دیدن مقاله اینجا کلیک کنید.

مروری بر ساختار چیلر

چیلر از ساختارهایی است که از سیکل ترمودینامیکی ( چیلر جذبی یا تراکمی بخار ) پیروی میکند‌. گرمای مبرد توسط مبدل حرارتی بنام کندانسور دفع میشود و مبرد به کمک اواپراتور در دستگاه به گردش درمیاید و آب سرد تولی میشود . و کار عمده چیلر این است که گرما را از محیط یا آب میگیرد و به محیط دیگری که آب و هوا است منتقل میکند‌. از چیلر‌های رایج و پرکاربرد چیلر تراکمی هوا خنک است که تقریبا در هر شرایط اقلیمی به درد بخور است‌ و گزینه مناسبی است‌.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی چیلر از مقاله‌ی انواع چیلرهای ساختمانی در خنک سازی دیدن بفرمایید.

مروری بر ساختار مینی چیلر

برای درک تفاوت چیلر و مینی چیلر بهتر است بطور مجزا نیز با مینی چیلر آشنا شوید‌. مینی چیلر را نمیتوان بطور کامل توصیف کرد اما واضح است که دستگاهیی مثل چیلر است اما در سایز کوچکتر و ظرفیت محدودتر‌. و بطور کلی مینی چیلردر دسته چیلر تراکمی بخار قرار میگیرد که عموما هوا خنک و یکپارچه طراحی میشوند. نوع کمپرسور در مینی چیلر نیز از نوع اسکرال و روتاری است تا بتواند در پمپاژ جریان مبرد خوب عمل کند‌.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی مینی چیلر از مقاله مینی چیلر خانگی دیدن بفرمایید.

چک لیست تفاوت چیلر و مینی چیلر

۱. از نظر هزینه مصرف برق

از عمده‌ترین تفاوت چیلر و مینی چیلر میتوان به مصرف برق و سایر انرژی‌ها اشاره کرد‌. از نظر مصرف برق فقط و فقط خود دستگاه چیلر یا مینی چیلر مطرح نیست‌. شما باید در این زمینه فن کویل را نیز بررسی کنید چون همانطور که گفته شد فن کویل در انتخاب چیلر یا مینی چیلر بسیار تعیین کننده است. بریا مثال برق مصرفی فن کویل سقفی توکار ۳۰۰ cfm حدودا ۰.۰۱۸ کیلووات است اما فن کویل با همین مشخصات ولی با ظرفیت ۴۰۰ cfm حدودا ۰.۰۳ کیلووات میباشد‌. اما از نظر چیلر بخواهیم بررسی کنیم مینی چیلری با ۵ تن تبرید ۸ کیلووات و چیلری با ۳۵ تن تبرید ۴۶ کیلووات مصرف برق دارد‌.

اما بررسی هم زمانتفاوت چیلر و مینی چیلر و فن کویل نشان داده که مینی چیلر و فن کویل حدودا ۸ کیلووات و چیلر مرکزی و فن کویل حدودا ۴۸ کیلووات برقی مصرفی را به خود اختصاص داده‌اند‌. پس با نگاه اجمالی میتوان فهمید که مینی چیلر از نظر مصرف برق بسیار پرمصرف‌تر از چیلر مرکزی است حتی با مقایسه این دو سیستم در حالت تمام بار نیز باز هم همین نتیجه حاصل میشود‌. این اندازه‌گیری‌ها با energy meter بدست آمده که برآورد‌های کاملا دقیقی هستند‌.

۲. از نظر کاربرد و قرارگیری

استفاده از مینی چیلر‌ها در ساختمانهایی با تعداد واحد بالا به صرفه و اقتصادی نیست‌. در صورت استفاده از مینی چیلر شما نیاز به فضای دو برابری دارید تا این مینی چیلر‌های مستقل را قرار دهید. اما اگر از یک چیلر مرکزی استفاده کنید فضای مفیدتری را بدست خواهید آورد حتی میتوانید در پشت بام‌ها یا روف گاردن نیز آن را قرار دهید‌. بررسی تفاوت چیلر و مینی چیلر از نظر کاربرد و محل قرار گیری ضروریست‌.

۳. از نظر طول عمر و تعمیرات

در بررسی تفاوت چیلر و مینی چیلر میتوان واقع بینانه نگاه کرد که اگر در ساختمانی از چیلر مرکزی استفاده میشود در صورت معیوبی تمامی واحد‌ها دچار مشکل خواهند شد و کل ساختمان از سرویس دهی محروم میشوند اما باید بدانید که احتمال خراب شدن دستگاه چیلر مرکزی بسیار کمتر از مینی چیلر است.

از نظر هزینه در تعمیرات و نگهداری مینی چیلر نیازمند زمان بیشتری است و هزینه‌های بیشتری را هم دارد.

در پایان

ممنون که تا انتهای مقاله با ما همراه بودید. در این مقاله به تفاوت چیلر و مینی چیلر پرداختیم. حالا انتخاب شما چیست چیلر یا مینی چیلر‌؟ برایمان بنویسید‌‍! اگر این مطلب برایتان مفید بوده است و یا در این باره اطلاعاتی دارید نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید‌.

شما می توانید برای مشاهده انواع سیستم های تهویه مطبوع وجزئیات آنها به بخش فروشگاهی زرین تهویه ایرانیان مراجعه کنید. و یا برای مطالعه مقالات بیشتر از وبلاگ ما دیدن نمایید. در صورتی که قصدر دریافت مشاوره و اجرای پروژه دارید می توانید با شرکت زرین تهویه در شهر مشهد تماس بگیرید و یا با مراجعه حضوری به فروشگاه، از تکنسین و متخصصان این حوزه مشورت بگیرید.