سیستم GHP در سرمایش و گرمایش
سیستم GHP

سیستم GHP در سرمایش و گرمایش

سیستم GHP مخفف عبارت gas engine heat pump است که برای تامین سرمایش و گرمایش بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.

درباره‌ی سیستم GHP چه میدانید‌؟ از نظر شما این سیستم چه مزایای و چه معایبی دارد‌؟ اجزای اصلی این دستگاه چیست‌؟ اساس کار سیستم GHP چه نوع سیکل‌هایی در تهویه مطبوع نوین است‌؟ بطور کلی میتوان گفت GHP از نوع سیستم‌های VRF است که میتواند سرمیش و گرمایش فضای مد نظر را با کمک سیکل تبرید تراکمی بخار تامین کند‌. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی سیستم GHP با تیم تولید محتوای زرین تهویه همراه باشید….

نگاهی به سیستم‌هایی با قابلیت تغییر حجم در مبرد VRF

  1. سیستم GHP (gas engine heat pump )
  2. سیستم EHP (electric heat pump )

ساختار سیستم GHP

اگر بخواهیم این سیستم را از نظر سیستم‌های برودتی و اساس سیکل تبرید تراکمی بخار بررسی کنیم میتوان گفت اجزای اصلی این سیستم شامل کمپرسور‌، کندانسور‌، اواپراتور‌، شیر انبساط میباشد‌. و در کل سیستم GHP از دو یونیت داخلی (indoor unit) و یونیت خارجی (outdoor unit) تشکیل شده است‌.

در بخش یونیت خارجی دستگاه اجزای کاربردی مثل مبدل حرارتی ‌، کمپرسور‌، فن دمنده‌، موتور احتراقی از نوع گاز سوز قرار دارد. از نظر زیبایی و کاربردی این نوع از سیستم‌ها در بخش یونیت خارجی بسیار انعطاف پذیر هستند به این منظور که قابلیت طراحی در شکل‌ها و ابعاد مد نظر مشتری را دارد که اینگونه به دکوراسیون و طراحی سازگاری خواهند داشت‌.

در یونیت خارجی سیکل تبرید شما پرفشار خواهد بود پس اجزای حیاتی و اصلی شما کندانسور‌، کمپرسور و موتور احتراقی ترجیحا گازسوز خواهد بود. خب البته برای امنیت سیستم و امنیت ساکنین این یونیت خارجی خارج از ساختمان و ترجیحا در فضای آزاد نصب میشود. اما بر عکس یونیت داخلی از بخش‌های کم فشار سیکل تبریدی هستند که اواپراتور از اجزای اصلی یونیت داخلی به شمار میرود‌.

بین یونیت خارجی و داخلی اتصالاتی به کمک یکسری لوله‌های حاوی مبرد انجام میشود که این مبرد‌ها بسیار کارساز هستند در ایجاد گرمایش و سرمایش برای سیستم GHP مد نظر شما.

سیستم GHP

عملکرد سرمایشی و گرمایشی GHP

عملیات کلی GHP

این سیستم وقتی مبرد را از شیر انبساط عبور میدهد منجر به افت فشار و دما میشود که به این شکل وارد اواپراتور میشود تا عملیات تبخیر روی آن شکل گیرد. دمای مبرد در اواپراتور کم است به عبارتی دمای مبرد از دمای محیط کمتر است پس دمای محیط میتواند از طریق تبخیر ماده سرمازا به اواپراتور جذب میشود . در نتیجه این انتقالات ماده مبرد کم کم به حالت گاز درمیاید و به صورت بخار داغ با با دمای کمتر وارد کمپرسور میشود‌.

کمپرسور حرکت خود را از یک موتور احتراقی گاز سوز دریافت میکند و بخاری که از اواپراتور آمده را متراکم میکند تا با فشار بالاتری به کندانسور منتقل شود. در کندانسور سیال واسطه آن بخار با دما و فشار بالا را وارد محیط میکند که این موضوع منجر به افت دما دمای مبرد شده در در کندانسور مبرد شما دچار چگالش میشود و به شیر انبساط میرود تا سیکل تبرید بخار تراکمی مجدد انجام شود‌.

GHP در سرمایش

در سرمایش نقش مهم را در واقع کویل‌های موجود در سیستم دارند‌. این کویل‌ها میتوانند نقش اواپراتور دستگاه را به خوبی اجرا کنند بدون آنکه دستگاه کمبود اواپراتور را حس کند‌. وقتی ماده مبرد از شیر انبساط عبور کرد وارد این کویل‌ها میشوند که با تبخیر ماده مبرد گرما از محیط جذب میشود که منجر به کاهش دمای فضای داخلی میشود‌.

GHP در گرمایش

در گرمایش کویل‌ها میتوانند نقش کندانسور را اجرا کنند بی آنکه دستگاه کمبود کندانسور را حس کند‌. در این حالت مبرد داغ با فشار بالا از کمپرسور خارج میشود و برای عملیات تقطیر وارد کویل میشود و با عبور هوای داخل از روی لوله‌ها گرمایش صورت میگیرد.

سوال ایناست که کویل‌ها از کجا میدانند که الان باید نقش اواپراتور را داشته باشند یا نقش کندانسور؟ در این حالت یک شیر کنترل چهارراهه برای دستگاه تعبیه شده است که مسیر مبرد را برای هر نوع حالت تغییر میدهد. این شیر به شیر معکوس نیز معروف است چون میتواند از تمامی هیت پمپ‌ها در جهت گردش جریان مبرد استفاده میشود‌. این شیر یک ورودی از جهت خروجی کمپرسور دارد و سه خروجی دارد که این سه خروجی باتوجه به نوع کاربرد سرمایش و گرمایش برای خروج ماده مبرد تنظیم میشود‌.

شیر معکوس دو حالت فعال ( energized ) و ساکن ( relaxed ) دارد که برای قرار دادن هر کدام بریا سرمایش و گرمایش باید اطلاعات مربوز به شرکت سازنده را بر حسب استانداردهای طراحی بدانید و آن را تنظیم کنید‌.

مزایای سیستم GHP

  1. کاهش مصرف برق
  2. کم مصرف بودن در گاز
  3. از نظر مصرف برق و گاز از نظر مصرف گاز اقتصادی بصرفه است.
  4. کاهش آلودگی هوا
  5. کاهش اتلاف هر نوع انرژی
  6. استفاده از گرمای موتور بازایابی شده و تامین آب گرم مد نظر
سیستم GHP

کاربرد سیستم GHP

  • در دانشگاه‌ها و مدارس و مراکز آموزشی
  • در رستورانها و تالار‌های پذیرایی
  • مراکز خرید و فروشگاه‌ها و پاساژها
  • بیمارستانها و مراکز درمانی
  • باشگاه‌های ورزشی
  • انبارهای کارخانه و مراکز تولیدی
  • کارگاه‌های صنعتی و کارخانه ها
  • آپارتمانها و منازل مسکونی
  • هتلها
  • مراکز تجاری و اداری

در پایان

ممنون که تا انتهای مطلب با ما همراه بودید. در این مقاله به چیستی سیستم GHP کاربرد و مزایای آن اشاره کردیم. اگر این مطلب برایتان کاربردی بوده است نظراتتان را برایمان بنویسید و اگر در این زمینه اطلاعاتی دارید با ما نیز به اشتراک بگذارید‌.

شما می توانید برای مشاهده انواع سیستم های تهویه مطبوع وجزئیات آنها به بخش فروشگاهی زرین تهویه ایرانیان مراجعه کنید. و یا برای مطالعه مقالات بیشتر از وبلاگ ما دیدن نمایید. در صورتی که قصدر دریافت مشاوره و اجرای پروژه دارید می توانید با شرکت زرین تهویه در شهر مشهد تماس بگیرید و یا با مراجعه حضوری به فروشگاه، از تکنسین و متخصصان این حوزه مشورت بگیرید.