کاربرد رادیاتور پنلی در سیستم گرمایشی محیط چگونه است؟
کاربرد رادیاتور پنلی جایگاهش را در صنعت سیستمهای تهویه مطبوع پیدا کرده است. رادیاتور پنلی در ساختمانها که سیستم گرمایش مدرن دارند به چشم میخورد.
دربارهی کاربرد رادیاتور پنلی چه میدانید؟ تفاوت این رادیاتورها با سایر سیستمهای گرمایشی و سرمایشی در چیست؟ میتوانیم بگوییم که این دسته از رادیاتورها جایگزین کرسیهای قدیمی هستند که در گرمایش منزل شدیدا موثر بودند. البته کرسی و چراغ علاءالدین صفای خودش را داشت اما با ورود بخاریهای گاز سوز و شومینه و در ادامه اینها رادیاتورهای پنلی گرمایش مدرن پا به خانههای مدرن گذاشت. با تیم زرین تهویه ایرانیان همراه باشید تا دربارهی این موضوع بیشتر بدانید….
فهرست خلاصه مطالب
رادیاتور پنلی چیست؟
یک رادیاتور پنلی وظیفه ایجاد گرما و حرارت مورد نیاز یک فضا را دارد. این وسیله از جنس فلز است که انتقال دهندهی گرمای آب در حال حرکت در آن است. رادیاتور پانل برای انتقال انرژی تابشی بهتر است که مسطح باشد تا از پس گرم کردن فضای مد نظر به بهترین نحو ممکن بر بیاید. سازوکار مشترک رادیاتورها استفاده از کنسانتره جهت گرمایش اتاق میباشد. توجه کنید هرچه طول پنل رادیاتور شما بیشتر باشد؛ چون سطح بیشتری دارد؛ میتواند گرمای بیشتری را منتشر کند.
بررسی ساختار رادیاتور پانل
از رادیاتور برای انتقال حرارت آب گرم جاری در لولهها از بویلر به دستگاه اصلی استفاده میشود. این رادیاتورها میتوانند دو پنل داشته باشند یا بیشتر که گفته شد هرچه طول این پنلها بیشتر باشد؛ بواسطهی سطح بیشتر میتواند گرمای بیشتری را ایجاد کند. گاهی این رادیاتورها دارای نوارهای فلزی در پشت وسیله هستند که اینها باعث شدهاند فاصله زمین تا رادیاتور افزایش یابد و به واسطه آن راندمان گرمایشی از دستگاه زیاد میشود.
اگر بخواهیم ساختار رادیاتور را از نظر جنس بررسی کنیم باید گفت که رادیاتورها جنسهای مختلفی نظیر فولاد، مس، آلومینیوم، چدن و … دارند. که اگر بخواهیم انتخاب خود را مبنی بر گرمایش بیشتر بگذاریم بطور کلی میتوانیم رادیاتور مسی را انتخاب کنیم اما مس گرانتر است پس از نظر هزینه سنگین است. بعد از مس میتوانیم بگوییم آلومینیوم گرمایش نسبتا بیشتر و بهتری دارد که برخلاف مس زنگ نمیزند و به دو نوع دایکست و اکستروژن یافت میشود.
اگر بخواهیم ساختار درونی رادیاتور را بررسی کنیم میتوانیم بگوییم که از برنج و آلومینیوم برای لولهها و مس در بالهها استفاده شده است. آلومینیوم به صرفه است اما اگر بخواهیم صادق باشیم قطعا مس و برنج اثر خنک کنندگی بیشتری دارد اما گرانتر هستند.
بررسی مزایای رادیاتور پنلی
- اگر رادیاتور پنلی را بخواهیم از نظر قیمت با رادیاتور پرهای مقایسه کنیم باید گفت که قیمت رادیاتور پنلی کمتر است. پس این رادیاتور به صرفهتر است.
- این سیستم تهویه مطبوع چون بیشتر از جنس فولاد است از نظر کیفیت و ماندگاری و وطل عمر رقابتی عمل میکند. به همین علت این دستگاهها معمولا گارانتیهای طولانی مدت نیز دارند.
- این رادیاتورها قاعدتا باعث سوختگی نمیشوند این به این معنا نیست که گرما ندارند بلکه این دستگاه گرما را کاملا متعادل در فضا پخش میکند.
- اگر بخواهیم هزینه نصب را در نظر بگیریم میتوانیم بگوییم که این دسته رادیاتورها در نصب هم مقرون به صرفه هستند.
- رادیاتور پنلی قطعا از نظر زیبایی و دکوراتیو انتخاب مناسبی هستند و این خصوصیت را مدیون سطح یکپارچه و بدون درز آنها هستند.
- اگر از نظر بازده و توان انرژی بخواهیم بررسی کنیم میتوانیم بگوییم که بازده انرژی این دستگاه ها حدودا ۶۰ درصد میباشند.
- این رادیاتورها با پکیج تیم خوبی هستند چون نیاز به هواگیری دائم ندارند.
- چون رادیاتور پانلی سطح یکنواختی دارند از نظر تمیز کردن بسیار راحت هستند و وقت گیری آنچنانی ندارند.
بررسی معایب رادیاتور پنلی
آنقدر که این رادیاتور مزایا دارد معایبش به چشم نمی آید اما بهتر است در کنار همهی این مزایا تنها معایبش را بدانید تا انتخاب بهتری را داشته باشید. تنها عیبی که رایاتور پنلی دارد این است که اگر دچار اشکال یا ایراد اعم از زنگزدگی برایش پیش بیاید باید کاملا تعویض شود که خب گفته شد بدلیل ارزان قیمت بودن اغلب این دستگاهها گارانتیهای چند ساله دارند که میتواند این هزینهها را تقبل کند.
کاربرد رادیاتور پنلی و محل نصب آنها
کاربرد کلی رادیاتور پنلی ایجاد گرمایش در محیط است که ویژگی این گرمایش متفاوت است انتظار گرمایش یکنواخت و مرطوب از آن میرود. کاربرد رادیاتور پنلی بسته به محل نصب متغیر است برای مثال اگر سیستم را در مکانهای سردتر مثلا زیر پنجره یا نزدیک دربهای خروجی یا دیوارهای خارجی و … نصب کنیم؛ با تهویه مطبوع و تبادل هوای سرد و گرم میتوانیم نتیجه بهتری را دریافت کنیم.
توصیه یمشود رادیاتور را در پشت پرده نصب نکنید و در انتخاب تعداد پنل رادیاتورتان به سایز فضایی که قرار است از آن استفاده شود دقت کنید. اگر فضای بزرگی دارید بهتر است از چند رادیاتور کوچک بصورت پراکنده استفاده کنید. و از نصب رادیاتور پنلی در زیر قاب عکسها و وسایل اکسسوری منزل و محیط جدا خودداری کنید.
در پایان
ممنون که تا انتهای مقاله با ما همراه بودید. در این مقاله به چیستی رادیاتور پنلی اشاره شد و با مزایا و معایب آن آشنا شدیم و در انتها به کاربرد رایاتور پنلی پرداختیم. اگر در این زمینه اطلاعاتی دارید با ما به اشتراک بگذارید اگر این مطلب برایتان مفید بوده است نظراتتان را برایمان بنویسید.
شما می توانید برای مشاهده انواع سیستم های تهویه مطبوع وجزئیات آنها به بخش فروشگاهی زرین تهویه ایرانیان مراجعه کنید. و یا برای مطالعه مقالات بیشتر از وبلاگ ما دیدن نمایید. در صورتی که قصدر دریافت مشاوره و اجرای پروژه دارید می توانید با شرکت زرین تهویه در شهر مشهد تماس بگیرید و یا با مراجعه حضوری به فروشگاه، از تکنسین و متخصصان این حوزه مشورت بگیرید.