تهویه مطبوع بیمارستان در بهترین حالت ممکن باید چگونه باشد‌؟
تهویه مطبوع بیمارستان

تهویه مطبوع بیمارستان در بهترین حالت ممکن باید چگونه باشد‌؟

تهویه مطبوع بیمارستان با توجه به وجود انواع عفونت‌های مسری‌؛ باید هوشمند باشد‌. تهویه محیط بیمارستانی از دغدغه‌های هر جامعه‌ای است تا از انتقال عفونت جلوگیری کنند‌.

درباره‌ی تهویه مطبوع بیمارستان چه میدانید‌؟ وجود تهویه بیمارستانی در یک محیط درمانی چه ضرورتی دارد‌؟ دستگاه‌های تهویه مطبوع در بیمارستانها چه تفاوتی با تهویه مطبوع در سایر مکان ها دارد‌؟ با تیم زرین تهویه ایرانیان همراه باشید تا با تهویه محیط بیمارستانی بیشتر آشنا شوید‌…

تهویه مطبوع بیمارستان

سیستم تهویه مطبوع بیمارستان و محیط درمانی

قطعا در یک محیط درمانی‌؛ کیفیت هوا برای بیماران حرف اول را میزند‌. و البته باید توجه کنید که در یک محیط بیمارستانی تعداد بیماران و نوع مبتلایان با هم متفاوت است پس دما و هوای حد وسط باید طوری انتخاب شود که هیچ بیماری اذیت نشود‌. تنها فاکتور تهویه قطعا دما نیست‌؛ بلکه برخی بیماران مانند بیماران سوختی باید در محیطی باشند که رطوبت آن کنترل شده است‌. و یا بیمارانی مانند بیماران قلبی ریوی باید در محیطی باشند که ذرات معلق و گرد و غبار‌ها در آن حداقل باشد تا تنفس برای آنها سخت نشود‌.

به همین سبب برای تهویه محیط بیمارستانی‌، یکسری استاندارد‌هایی دارند که به همین دلیل سطوح فیلتراسیون و نرخ تغییر هوا و رقیق سازی در محیط بیمارستانی مشخص و تعریف شده است‌. حالا طبق این استاندارد‌ها‌، سیستم‌های تهویه مطبوع در محیط درمانی موظف‌اند که دما‌، رطوبت هوا‌، غبار و گرد و خاک و آلودگی را در محیط کنترل کنند‌. همچنین سیستمی باید انتخاب شود که در عین سرمایش و گرمایش‌، از رشد میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا جلوگیری شود‌ چون هستند میکروارگانیسم‌هایی که در دماهای پایین یا حتی دماهای بالا میتوانند رشد و تکثیر کنند‌.

از ویژگی‌های بارزی که یک سیستم تهویه محیط بیمارستانی باید داشته باشد این است که نباید رطوبت را بطور ۱۰۰ در ۱۰۰ جذب کند و نیاز است که تا حدودی ضد آب یا آبگریز باشد چون اکثر عوامل بیماری‌زا میتوانند در محیط مرطوب رشد و تکثیر حتی انتقال پیدا کنند‌.

علت ضرورت وجود سیستم تهویه مطبوع در بیماستان‌ها

۱. جهت آسایش بیمار

همانطور که گفته شد در محیط بیمارستان اگر بخواهیم کارکنان را فاکتور بگیریم‌؛ با عده زیادی بیمار با انواع بیماری‌ها و همچنین خانواده و همراه مریض رو به رو هستیم‌. پس باید تهویه مطبوع را طوری در نظر گرفت که با همه‌ی لباس‌ها‌، سطح سلامتی‌ هم خوانی داشته باشد‌. و این هوای در حال گردش از آلودگی عاری باشد و انتقال میکروارگانیسم بیماریزا به حداقل برسد‌.

اگر بخواهیم یک مثال ساده بزنیم میتوانیم به هوا و دمای اتاق عمل اشاره کنیم‌. اولین مرحله میتوانید پزشک جراح را تصور کنید که باید کارش را به بی‌نقص‌ترین حالت ممکن با کلاه و دستکش و ماسک و لباس‌های مخصوص انجام دهد‌. پس دمای زیاد برای این پزشکان با این پوشش غیر قابل تحمل است‌. به همین علت دمای ۲۰ درجه سانتی گراد را برای اتاق‌های عمل انتخاب میکنند‌.

و مثال بارز دیگر اتاق‌های ایزوله در بخش سوانح سوختگی است که به طور دقیقی کار میکنند تا فضا را از هرگونه آلودگی پاک کنند و همچنین رطوبت فضا را میگیرند تا مریض به عفونت سودوموناسی از جمله سودوموناس آئروژینوزا مبتلا نشود چون این باکتری بسیاار رطوبت دوست و از عفونت‌های بیمارستانی بارز است که حتی میتواند در محلول‌های ضد عفونی نیز زندگی کند‌.

۲. جهت کنترل عفونت

اما از همه چیز بگذریم‌؛ در بیمارستان مهم‌تر از آسایش قطعا کیفیت هوایی است که تنفس میشود‌. شاید باورتان نشود ولی عفونت‌های بیمارستانی بطور متوسط سالانه ۳۰ درصد مرگ و میر جهانی را به خود اختصاص داده است‌. اغلب عفونت‌های بیمارستانی از طریق هوایی که موردتنفس قرار میگیرد‌؛ منتقل میشوند‌. پس تهویه مطبوع بیمارستان و محیط درمانی باید به گونه‌ای باشد که این انتقال به حداقل برسد‌.

تهویه مطبوع بیمارستان

۳. جهت کاهش ذرات معلق

اغلب ویروس‌ها میتوانند با سوار شدن به گرد و غبار به طور آزادانه حرکت کنند و به راحتی الخصوص از طریق تنفس منتقل شوند‌. این ذرات معلق شامل ذرات گرد و غبار‌، ذرات تنفسی ناشی از عطسه و سرفه‌، هاگ‌ها‌، حشرات و … باشند‌.

حالا دستگاه تهویه مطبوع چگونه میتواند این ذرات را کم یا حتی حذف کند‌؟ در محیط بیمارستانی وجود دستگاه تهویه مطبوع مناسب میتواند هوای پاکیزه را به واسطه‌ای کاهش چگالی ذرات معلق در اتاق‌، ایجاد کند‌. هرچه این چگالی کم‌تر باشد به همان اندازه عفونت‌ها کمتر هستند و انتقالشان نیز کمتر میشود‌. علاوه بر کاهش چگالی ذرات موجود در هوا‌، روش دیگری مورد استفاده دستگاه تهویه مطبوع بیمارستانی قرار میگیرد که آن نیز تعبیه فیلتر‌ها در دستگاه‌های تهویه مطبوع میباشد‌. اینگونه هوای فیلتر شده از هوای بیرونی تمیز‌تر و سالم‌تر خواهد بود‌.

در پایان

ممنون که تا انتهای مقاله با ما همراه بودید‌. در این مقاله به چیستی و ضرورت استفاده از تهویه مطبوع بیمارستانی و تهویه محیط بیمارستانی اشاره شد‌. اگر در این مورد اطلاعات و یا تجربه ای دارید با تیم ما به اشتراک بگذارید و اگر این مطلب برایتان مفید بوده است نظراتتان را برایمان بنویسید‌.

شما می توانید برای مشاهده انواع سیستم های تهویه مطبوع وجزئیات آنها به بخش فروشگاهی زرین تهویه ایرانیان مراجعه کنید. و یا برای مطالعه مقالات بیشتر از وبلاگ ما دیدن نمایید. در صورتی که قصد دریافت مشاوره و اجرای پروژه دارید می توانید با شرکت زرین تهویه در شهر مشهد تماس بگیرید و یا با مراجعه حضوری به فروشگاه، از تکنسین و متخصصان این حوزه مشورت بگیرید.