مینی چیلر صنعتی‌؛ تهویه نوین در صنعت
مینی چیلر صنعتی

مینی چیلر صنعتی‌؛ تهویه نوین در صنعت

مینی چیلر صنعتی از دسته سیستم‌های تهویه مطبوعی است که امروزه مورد توجه بسیاری از صاحبان صنعت قرار گرفته است‌. چیلر صنعتی به دلیل مزایایی که دارند بسیار کاربرد دارند‌.

درباره‌ی مینی چیلر صنعتی چه میدانید‌؟ این چیلرها چگونه کار میکنند‌؟ چه مزایایی این دستگاهای تهویه مطبوع را برای استفاده در صدر جدول قرار میدهد‌؟ آیا تا به حال تجربه استفاده از این چیلرها را داشته‌اید‌؟ این چیلرها نه تنها مورد مصرف خانوار قرار میگیرد بلکه در صنعت نیز جایگاه خوبی پیدا کرده است‌. با ما همراه باشید تا درباره‌ی این دستگاها بیشتر بدانید…

مینی چیلر صنعتی چیست‌؟

چیلر‌های صنعتی دستگاهای تهویه مطبوع هستند که قابلیت کارکرد چهار فصل را دارند‌. این دستگاه دقیقا مطابق با نیاز مصرف کننده ظراحی شده‌اند‌. این چیلر صنعتی در واقع به کمک سیکل تبرید تراکمی یا جذبی کار میکند که به واسطه خنک کردن سیال موجب تولید سرمایش و برودت میشود. برای مثال این چیلر‌ها قابلیت تامین آب زیر صفر درجه را دارند‌. کارکرد این دستگاه بسیار جالب و همچنین متفاوت است‌؛ این چیلر صنعتی یک پکیج کامل دارد که شامل منبع ذخیره آب و پمپ میباشد که این پکیج ارتباط مستقیم با افزایش راندمان سیستم و کاهش مصرف برق دارد‌.

میتوان گفت این چیلر صنعتی با راندمان بالا در واقع تکنولوژی آخرین سیستم در دستگاهای تهویه مطبوع میباشد‌. سیال واسط در این دستگاها معمولا آب یا اتیلن گلیگول هستند که جامعه آن را به عنوان ضد یخ میشناسد‌.

بررسی ساختار مینی چیلرهای صنعتی

بطور کلی از مینی چیلرها در صنعت کاربرد دارند‌و از نظر ابعاد و ظرفیت کاملا با دستگاهای تهویه مطبوع خانگی کاملا متفاوت است‌. اگر این چیلرها از نوع تراکمی باشند میتوانیم آنها را بر اساس شرایط استفاده در سبک‌های آب خنک یا هوای خنک بررسی کنیم‌. اما در کل مینی چیلر‌ها ۳ بخش اصلی دارند که شامل اواپراتور‌، اکسپشن ولو‌، کمپرسور میباشد و در کنار اینها قطعات مختلفی جهت کنترل ظرفیت طراحی شده است‌. اما چیلر جذبی در صنعت آنچنان که چیلر تراکمی کاربرد دارد؛ کاربرد ندارد. چون چیلر جذبی هزینه بالایی دارد و نگهداری و استهلاک بالایی نیز دارد پس سطح کنترل کیفیت آن بسیار سخت و هزینه‌بر است پس ترجیحا چیلر تراکمی مناسب‌تر برای صنعت میباشد‌.

ساختار مینی چیلر صنعتی

تفاوت مینی چیلر صنعتی و چیلر‌های خانگی

تفاوت اصلی پیلر صنعتی و چیلر خانگی در صدا و لرزش میباشد‌. بطور کلی چیلرهای صنعتی به دلیل استفاده در کارخانه‌ها و اماکن صنعتی از نظر سروصدا زیاد حساس نیست اما در چیلرهای تهویه مطبوعی که در خانه مورد استفاده قرار میگیرند باید سطح صدا تا حدودی مورد تصحیح قرار گیرد که این صداها به کمپرسور وابسته است اما در چیلر صنعتی به دلیل استفاده از کمپرسور سیلندر پیستونی صدا و در کنار آن لرزش بیشتر از سایر چیلرهاست‌. البته استفاده از سیلندر پیستونی در هزینه‌ها میتواند صرفه جویی کند و اگر نیاز به تعمیر پیدا کند آنچنان پیچیدگی نخواهند داشت و طول عمر خوبی دارند و در شرایط مختلف سطح مقاومت بسیار خوبی را از خود نشان داده‌اند‌.

تفاوت دیگر مینی چیلر‌ها با پیلرهای خانگی در اواپراتور است‌. در محیطی که قرار است از چیلر استفاده شود باید فشار کاری و دمای محیط را در نظر داشت تا بتوان دستگاه مناسب را انتخاب کرد‌. برای مثال اگر در صنعت تزریق پلاستیک بخواهیم از چیلر استفاده کنیم با توجه به حجم آب سرد مورد نیاز مدل یس بانکی توصیه میشود‌. و گاهی ممکن است استفاده از چیلر بطور مداوم باشد در این موارد نیاز به ابزار کنترل و حفاظت داریم تا فشار و دما در دستگاه کنترل شود‌.

کابرد چیلر صنعتی

  1. مورد استفاده در صنعت تزریق پلاستیک‌، صنایع شیمیایی‌، دارویی، بهداشتی و باطری سازی و… قرار میگیرد که در خطوط عصاره‌گیری بسیار کاربرد دارد‌.
  2. در رطوبت گیری موثر است و هوای فشرده را خنک میکند و میتواند موجب رشد سیستم‌های پنوماتیک شود‌. برای مثال میتواند در خنک‌کاری تجهیزات دستگاه MRI کاربرد داشته باشد‌.
  3. تنظیم دمای ورودی و خروجی را نیز انجام میدهد و تنظیم دما را در سطح معقول حفظ میکند‌.
  4. در قالب‌های صنعتی و راکتورهای دارویی شیمیایی کاربرد دارد که از استهلاک دستگاه جلوگیری میکند‌.

در پایان

ممنون که تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید‌. در این مقاله به چیستی چیلر صنعتی و کاربرد آن و تفاوت آن با سایر چیلرهای خانگی پرداختیم اگر این مطلب برایتان کارآمد بود برایمان نظراتتان را به اشتراک بگذارید‌.

شما می توانید برای مشاهده انواع سیستم های تهویه مطبوع وجزئیات آنها به بخش فروشگاهی زرین تهویه ایرانیان مراجعه کنید. و یا برای مطالعه مقالات بیشتر از وبلاگ ما دیدن نمایید. در صورتی که قصدر دریافت مشاوره و اجرای پروژه دارید می توانید با شرکت زرین تهویه در شهر مشهد تماس بگیرید و یا با مراجعه حضوری به فروشگاه، از تکنسین و متخصصان این حوزه مشورت بگیرید.