بررسی داکت اسپیلت و ویژگی های آن
داکت اسپیلت و ویژگی های آن

بررسی داکت اسپیلت و ویژگی های آن

داکت اسپیلت یکی از انواع محبوب سیستم های تهویه مطبوع میباشد که امروز به صورت گسترده در واحدهای مسکونی، تجاری و آموزشی مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از این سیستم ها به دلیل کارکرد چهار فصلشان بسیار متداول است. در حال حاظر با وجود تنوع زیاد سیستم های تهویه مطبوع در بازار همچنان انواع داکت اسپیلت ها را می توان از گزینه های مطلوب دانست. بسیاری داکت اسپیلت ها را با نام اسپیلت کانالی نیز می شناسند. حال در این محتوا از زرین تهویه به بررسی جزئیات این سیستم ها و ویژگی آنها خواهیم پرداخت. پس تا انتها همراه ما باشید…

نحوه کارکرد داکت اسپیلت

داکت اسپیلت ها از نظر عملکردی مشابه کولرهای گازی یا اسپیلت های معمولی هستند. البته در این تشکیلات این دستگاه ها به جای استفاده از اوپراتور یا یک پنل روکار، یک یونیت داخلی و توکار درنظر گرفته شده است. که این مورد مزیت بزرگی از لحاظ اجرا و جلوه بصری کار محسوب میشود. به طوری که شما در نهایت فقط دریچه ای را مشاهده خواهید کرد که تعمیرات دستگاه از آن امکان پذیر است.

داکت اسپیلت ها به طور خلاصه از دو بخش اصلی هواساز و کندانسور تشکیل میشوند.هواساز در این سیستم نقش یونیت خارجی داکت اسپیلت را بر عهده میگیرد. و قطعاتی مثل دینام، سینی درین، اوپراتور و پروانه را شامل میشود. وظیفه اصلی هواساز تولید بادی است که برای تامین سرمایش و یا گرمایش به بخش هایی همچون اوپراتور یا کویل میرود. هواساز ها معمولا به طورت توکار درون سقف های کاذب قرار میگرند و به سایر بخش های مورد نظر کانال کشی میشوند.

کندانسور اسپیلت کانالی نیز که یونیت خارجی آن محسوب میشود؛ از فن، موتور و سایر قطعات تشکیل شده است. در کندانسور عملیات مربوط به تنظیم دما انجام میگیرد. معمولا فیلتر هایی که داخل دستگاه قرار میگیرند امکان تصفیه هوا را نیز فراهم میکنند.

داکت اسپیلت چیست؟

انواع داکت اسپیلت ها

داکت اسپیلت ها معمولا بر اساس مصرف انرژی طبقه بندی میشوند. نوع اول آنها دستگاه های معمولی هستند که در گرید B قرار میگیرند. اما دسته دوم از داکت اسپیلت ها مجهز به سیستم اینورتر هستند. و به همین دلیل مصرف بهینه تر انرژی را بدنبال دارند. سیستم اینوتر با قرار گیری بر روی دستگاه ها این امکان را میدهد تا شما دمای مطلوبتان را انتخاب کنید و سیستم پس از رسیدن به آن میزان به صورت اتوماتیک خاموش شود. به این ترتیب از هدر رفت انرژی جلوگیری میشود. و به طول عمر داکت اسپیلت نیز اضافه میشود.

نکات اجرایی اسپیلت کانالی

نصب یونیت خارجی و کندانسور

نصب انواع داکت اسپیلت به این صورت است که باید در ابتدای کار یک فضای مناسب برای قرارگیری کندانسور در نظر بگیرید. انتخاب مناسب این فضا بسیار حائز اهمیت است زیرا قرارگیری اسپیلت کانالی در مجاورت تابش مستقیم نور آفتاب و یا روی زمین باعث بروز مشکلات و کاهش عمر مفید آن میشود. پس بهتر است فضایی که برای جایگذاری دستگاه درنظر میگیرید، دارای یک سقف و بر روی ارتفاع کمی از سطح زمین باشد.

نصب هواساز و یونیت داخلی

برای تعبیه هواساز باید به این نکته اشاره کرد که راهروها و سقف های کاذب میتوانند انتخاب مناسبی برای محل نصب آنها باشد. از آنجاییکه ممکن است کارکرد آنها با سر و صدا همراه باشد، بنابراین توصیه میشود که از قرار دادن آنها در نزدیکی فضاهایی که نیاز به آرامش و سکوت بیشتری دارند جلوگیری کنید.

کانال کشی

در محله بعدی پس از اجرای کامل هواساز کانال کشی ها صورت میگیرد. کانال کشی فرایندی مهم و دارای قوانین خاصی است. فرد متخصص در زمینه نصب سیستم تهویه مطبوع باید پس از شناخت کامل فضا و جزئیات آن، بر اساس مولفه هایی همچون متراژ اتاق ها، دیوارهای خارجی و جداره های محیطی، بازشو ها و سایر عوامل جهت و اندازه مناسب برای کانال کشی را تعیین کند. در صورتی که فرایند کانال کشی اسپیلت های کانالی به درستی صورت نگیرد عملکرد کلی سیستم تهویه به قدر کافی کارآمد نخواهد بود.

برقراری اتصال بین یونیت خارجی و داخلی

سپس در گامی نوبت به اتصال دو یونیت به یکدیگر فرا میرسد. لوله های مسی و اتصالات پلاستیکی از متریال های متداول برای اتصال کنداسور و هواسار به یکدیگر است. بهتر است در این محرله از متریال های مرغوب و قوی استفاده شود. تا بازدهی بیشتری را در پی داشته باشید. از آنجایی که سیستم اسپیلت کانالی بوسیله برق کار میکنندف بنابراین اتصال مناسب آنها از لحاظ تامین برق لازم برای کارکرد دستگاه بسیار مهم است. بنابراین سعی کنید از سیم هایی با قدرت بالا در انتقال الکتریسیته استفاده کنید تا فشار های وارده بر روی دستگاه را کمتر کنید.

مزایای اسپیلت های کانالی

به طور موردی می توان به برخی از اصلی ترین مزایای انواع داکت اسپیلت ها به شکل زیر اشاره کرد:

  • به دلیل دارا بودن فیلتر هوا، هوای تمیز و تصفیه شده را وارد فضا میکنند و می توانند درصد قابل توجهی از آلودگی ها را جذب کنند.
  • در این سیستم ها می توان در کانال کشی نسبت به سایر مدل ها مثل کولرآبی صرفه جویی کرد. به این دلیل که قدرت بیشتر این دستگاه ها می توانند عملکرد بهتری در کانال های باریک داشته باشند.
  • داکت اسپیلت ها از لحاظ برآود هزینه و کارایی گزینه های مقرون بصرفه ای محسوب میشوند.
  • ضمن اینکه امکانات سرمایشی و گرمایشی آنها می تواند شما را از تهیه سایر سیستم های برودتی و حرارتی بی نیاز کند.

در پایان

در این محتوا سعی کردیم تا بررسی دقیق داکت اسپیلتو انواع اسپیلت های کانالی به شما اطلاعات جامعی درباره نحوه نصب، عملکرد و مزایای آن بدهیم. لطفا نظرات و سوالتتون رو با ما به اشتراک بگذارید.

شما می توانید برای مشاهده انواع سیستم های تهویه مطبوع وجزئیات آنها به بخش فروشگاهی زرین تهویه ایرانیان مراجعه کنید. و یا برای مطالعه مقالات بیشتر از وبلاگ ما دیدن نمایید. در صورتی که قصدر دریافت مشاوره و اجرای پروژه دارید می توانید با شرکت زرین تهویه در شهر مشهد تماس بگیرید و یا با مراجعه حضوری به فروشگاه، از تکنسین و متخصصان این حوزه مشورت بگیرید.