عملکرد چیلر آب خنک و مزایای استفاده از آن
چیلر آب خنک

عملکرد چیلر آب خنک و مزایای استفاده از آن

چیلر ها در تامین سرمایش بسیاری از فضاها نقش مهمی را ایفا می کنند. امروزه چیلر به دو صورت آب خنک و هوا خنک در بازار موجود است. که هر یک از اینها بر اساس نیاز های کاربری خاصی طراحی و به افراد پیشنهاد می شوند. در ادامه این پست به بررسی دقیق تر مزایای چیلر آب خنک و کاردکرد آنها خواهیم پرداخت…

بررسی چیلر آب خنک از لحاظ نحوه عملکرد:

به طور ساده عملکرد سیستم های چیلر تراکمی آب خنک به این صورت میباشد : گازی که به شکل بخار با دمایی پاین تر در مبرد تولید شده وارد کمپرسور می شود و متراکم می گردد. در نتیجه این فرایند فشار و دمای مبرد افزایش یافته و بخار حاصل شده از این فرایند از کمپرسور به کنداسور وارد می شود.در این بخش آب خنکی که در برج خنک کننده موجود است، گرمای ایجاد شده را جذب می کند.

در اثر میعانات بخار تبدیل به آبی با درجه حرارت بالا شده .و بوسیله فرایند اختناق در شیر انبساط افت فشار قابل توجهی در مبرد ایجاد می شود. در ادامه این فرایند مخلوطی از مایع ایجاد شده و بخار داخل مبرد از شیر انبساط گذر کرده و به بخش اپوراتور وارد می شود. در اپوراتور ضمن کاهش دمای آب بخار تولید شده مجددا به کمپرسور باز می گردد تا آب سرد مورد نیاز جهت سرمایش را تولید کند.

بررسی نوع کارکرد چیلر آب خنک

می توان گفت که این فرایند کار چیلر آب خنک چهار جنبه ترمودینامیکی دارد:

  1. اولین مرحله ایجاد تراکم بوسیله کمپرسور است
  2. در دومین گام کندانسور فرایند چگالش را برعهده می گیرد.
  3. در ادامهه مسیر فرایند اختناق توسط شیر انبساط انجام می شود.
  4. و در آخرین مرحله اوپراتور عملیات تبخیری را انجام می دهد.

این چهار مرحله اصلی فرایند کاردکرد چیلر آب خنک است که به وسیله چهار بخش اصلی این دستگاه یعنی اوپراتور، کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط یا اصطلاحا اکسپنشن ولو انجام می گیرد.

چیلر های تراکمی به دو دسته عمده هوا خنک و آب خنک تقسیم می شوند. علت نام گذاری این چیلز تحت عنوان آب خنک به دلیل کارکرد کندانسور آن با آب است. و فرایند تقطیر و سرد شدن عامل گردش آب در برج خنک کننده و و تبادل حرارت در کمپرسور می باشد.

کاربرد و مورد مصرف

چیلر تراکمی آب خنک می تواند به عنوان یک سیستم سرمایشی معثر برای تهویه هوای محیط ، ایجاد سرمایش و تنظیم دما مورد استفاده قرار گیرد. این سیستم می تواند برای واحد های مسکونی ، اداری، تفریحی ورزشی و یا حتی فضا های صنعتی نیز استفاده شود.

مزایا و قابلیت های چیلر تراکمی آب خنک

حا که با نحوه عملکرد این گونه از دستگاه آشنا شدید به بررسی مهم ترین مزایای آن خواهیم پرداخت.

طول عمر بیشتر:

به طور معمول چیلر آب خنک در مقایسه با چیلر های هوا خنک نیاز کمتری به تعویض دارند.  این نوع از دستگاه ها کمتر در معرض عامل هایی همچون برف، باران، گرما و یخبندان قرار می گیرند. که باعث آسیب پذیری کمتر آنها می شود.

امنیت:

چیلرهای آب خنک به جای مواد شیمیایی سمی از آب استفاده می کنند. این امر باعث می شود این نوع از دستگاه ها برای افرادی که با آنها ارتباط هستند، کم خطر و ایمن تر باشند.

بهره وری انرژی:

ضریب انتقال حرارت در چیلرهای آب خنک در مقایسه با چیلرهای هوا خنک ۱۰ تا ۱۰۰ برابر بهتر است. این بدان معناست که چیلرهای خنک شده با آب به طور موثرتری گرما را انتقال می دهند. و نتیجه این عملکرد صرفه جویی در هزینه های انرژی است.

عملکرد کم صدا :

یکی از مهم ترین مزیت های چیلر های آب خنک کم سر و صدا بودن آنها است. این در صورتی است که شما در چیلر های هوا خنک به دلیل وجود داکت و ونت ها و همچنین جریان یافتن هوا در این بخش ها متوجه صدای بیشتری خواهید شد. این نکته برای انتخاب دستگاه مناسب در مکان هایی همچون بیمارستان ها ،مدارس و محیط های حساس به صدا بسیار حایز اهمیت است.

فضای باز مورد نیاز نیست:

اکثر چیلر های خنک کننده نیاز به فضای باز و هوای آزاد برای بازدهی بهتر دارند. در صورتی که شما می توانید چیلر های آب خنک به راحتی داخل فضای ساختمان قرار دهید. به همین دلیل این دستگاه ها می تواند انتخاب خوبی برای شرکت ها و محیط های اداری که دسترسی کمتری به فضای باز دارند باشد.

تنوع بالا:

یکی از نکات مثبت دیگر چیلر ها گستردگی آنها از لحاظ ابعاد و اندازه است. که می تواند مطابق نیازهای شما متغیر باشد. و در نتیجه رنج قیمتی متنوعی را نیز پیش پای شما بگذارد.

بررسی مزایای چیلر تراکمی آب خنک

در پایان

بسته به نوع مصرف، شرایط اقلیمی و نیاز های فضا استفاده از چیلر تراکمی آب خنک می تواند گزینه ای مقرون به صرفه و انتخابی پربازده باشد. برای داشتن یک تصمیم گیری مفید و موثر است بهتر است که حتما قبل از هر کاری با متخصصین و مشاورین این حوزه درباره پروژه صحبت کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. پیشنهاد می کنم در ادامه مقاله سیستم تهویه هوا بر پایه آب را نیز مطالعه کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سیستم های تهویه مطبوع و دستگاه های سرمایشی از بخش وبلاگ سایت زرین تهویه دیدن نمایید. و برای مشاهده محصولات و خرید سیستم های تهویه مطبوع به بخش فروشگاه سایت زرین تهویه مراجعه نمایید.