سرمایش از کف، نگاهی نوین به سیستم های برودتی
سیستم سرمایش از کف

سرمایش از کف، نگاهی نوین به سیستم های برودتی

شاید شما هم تا به حال نام سیستم های گرمایش از کف به گوشتان خورده باشد. این سیستم ها در سا های اخیرا رشد و استفاده گسترده ای در پروژه های ساختمانی داشته اند. این تکنیک نتیجه و کارایی فوق العاده در بسیار از موارد داشته و به عنوان یکی از راه های مطلوب برای تعدیل هوا در فصول سرد پیشنهاد می شود. اما شاید چیزی که کمتر درباره آن بدانید تکنولوژی تقریبا نوظهوری در غالب سیستم سرمایش از کف است. در ادامه این مقاله به بررسی کامل سازکار این سیستم و مزایای آن خواهیم پرداخت. که پیشنهاد می کنم آن را از دست ندهید.

سیستم سرمایش از کف چیست؟

سیستم سرمایش از کف یا Cooling underfloor به عنوانیکی از روش های نوین خنک کردن خانه بشمار می آید. همان طور که از نام این موضوع پیداست تمامی عملکرد تشکیلات این سیستم از کف محیط مورد نظر هدایت و انجام میشود. به این صورت که لوله های آب سرد مربوطه با عبور از بخش های مختلف فضا می توانند ایجاد برودت کنند.

هدف از استفاده از این سیستم ها ایجاد سرمایش در فضا نیست. بلکه تعدیل و مطلوب سازی دمای محیط برای انتخاب فعالیت های متنوع است.به طوری که انتظارات و آسایش حرارتی کاربران فضا به خوبی تامین شود.

نحوه کارکرد سرمایش از کف

این سیستم ها توسط لوله کشی هایی که در کف محیط و پیش از مرحله نازک کاری کف انجام میشود، آغاز میگیرد. نصب و قرارگیری مناسب لوله ها فرایندی حساس و مهندسی شده است و اجرای نامناسب آن می تواند به منزله خسارات مالی و کاهش بازدهی سیستم سرمایش از کف تعبیه شده باشد. به طور معمول آب مورد نیاز این فرایند از طریق چیلر کوچکی که در خارج فضای اتاق همچون پشت بام یا موتورخانه قرار می گیرد خنک می شود. دمای آبی که به لوله های تعبیه وارد وارد میشود چیزی حدود ۵ تا ۱۰ درجه است. می تواند بدون پخش هیچ باد مستقیمی به خنک شدن فضای مورد نظر منجر شود.

نحوه عملکرد سیستم سرمایش از کف

مزیت های سیستم سرمایش از کف

همان طور که اشاره شد این تکنولوژی در ایران به تازگی رواج یافته و افراد کمی ریسک و هزینه مورد نیاز برای استاده از آن را نسبت به سایر روش های موجود همچون استفاده از انواع کولر گازی، فن کویل، اسپیلت و… می پذیرند. در ادامه به برخی از ویژگی ها و مزایای مهم این سیستم می پردازیم. تا قضاوت برای انتخاب آنها را بر عهده خود شما بگذاریم.

بهترین انتخاب برای تنفس بهتر

قرار گرفتن در برابر باد مستقیم و هوای سرد برای بسیاری از افرادی که دارای مشکلات ریوی و بیماری های تنفسی می باشند همچون سم مهلکی است و حتی برای بسیاری از افراد قرار گرفتن در برابر باد انواع سیستم های تهوی مطبوع آزار دهند و حساسیت زا است. در این گونه شرایط سیستم گمایش از کف را می توان به عنوان دوستانه ترین راه حل موجود برای فصول گرم دانست. از آنجایی که این سیستم برخلاف بسیاری از موارد مشابه، کارکرد کاملا متفاوتی را دارد قابلیت بدست آوردن رضایت کاربران را در موارد اینچنینی دار می باشد.

بعلاوه به دلیل حذف جریان باد مستقیم در فضا بسیاری از مشکلات همچون پخش گرد و غبار و یا ورود آنها از خارج به محیط داخلی بوجود نخواهد آمد.

حذف کانال کشی ها

کانال کشی ها همواره یکی از دغدغه های اصلی سیستم های تاسیساتی محسوب می شود. که طور معمول این تشکیلات در فاصله بین سقف کاذب و سقف اصلی قرار میگرد. اما اگر بنا به طراحی و شرایط خاص محیزی قادر به اجرای سقف کاذب نباشیم چه راه حلی جایگزین کانال کشی های معمول می شود؟ در شرایط اینچنینی استفاده از سیستم سرمایش از کف یک انتخاب مطلوب برای کف به شما خواهد بود.

از طرفی دریچه های سیستم های تهویه همیشه به عنوان عضو نامطلوب و فاقد زیبایی بصری درفضا های مختلف شناخته میشود. که در این روش این دغدغه را نیز می توان مرتفع نمود.و فضای کمتری از فشای مفید ساختمان را اشغال کرد.

صرفه اقتصادی بالا

بسیاری افزاد سیستم های سرمایش از کف را گزینه ای به نسبت کم هزینه تر از سایر روش ها می دانند. زیرا این روش ها هزینه های تعمیراتی کمتری در طول زیان دارند و نصب ساده و سریع آنها می تواند عامل خوبی برای انتخابشان باشد. همچنین از آنجایی که این سیستم ها شامل قطعات محرکی نمیشوند، به طور معمول عمر مفید و بهروری بالایی دارند.

سیستم سرمایش از کف از بابت هزینه های انرژی مصرفی تفاوت و مزیت های چشمگیری نسبت به سایر روش های تهویه دارند. که می توانند باعث کاهش مصرف برق شوند.

تامین آرامش و بدون سر و صدا

این نوع از سیستم ها به دلیل کارکرد متفاوتی که ارایه می کنند بدون صدا خنکی یکنواختی را در محیز بوجود می آردند که همین عامل باعث آرامش کاربران محیط می شود.

مزایا و معایب سیستم سرمایش از کف

معایب سیستم سرمایش از کف

این سیستم ها در کناری تمامی ویژگی های خوب قطعا خالی از ایراد نیست! در ادامه به عنوان برخی از نکات منفی این سیستم میپردازیم.

عدم گردش هوا

شاید یکی از قابل توجه ترین کار هایی که دیگر سیستم های تهویه مطبوع انجام دهند گردش هوا است. جلوگیری از راکد ماندن هوا شاخصه مهمی در بهبود کیفیت هوای تنفشی می باشد که در سرمایش از کف خبری از آن نمی باشد و باید چاره دیگری در این زمینه اندیشید. به همین دلیل عدم گردش و تصفیه هوا می تواند در فضا هایی با تراکم و رفت و آمد بالا ایجاد مشکل کند.

مشکلات تعمیراتی

بدون شک هیچ وسیله و تجهیزاتی عمر جاودانه و ابدی ندارد. در مرور زمان و با کارکر طولانی مدت سیستم قدیمی خواهد شد و ممکن است بخشی هایی از آن فاسد یا مستحلک شوند و در نتیجه این امر نیاز شدیدی به تعویض یا تعمیر بخش هایی احساس شود. اما توکار بودن تجهیزات سیستم سرمایش از کف علاوه بر مزیت می تواند از نقطه ضعف های آن نیز محسوب شود. در نتیجه درصورت هرگونه مشکل باید هزینه زیادی باید در قبال عیب یابی، خراب کردن کف، برطرف کردن ایرادات و مجددا تعمیرات کف متقبل شد.

ایجاد مشکل برای افرادی با بیماری های خاص

هرچند که سیستم سرمایش از کف برای تنفس افراد راهکاری مناسب است اما برای سالمندان یا افرادی که دچار مشکلاتی همچون ارتروز می باشند مناسب نیست زیرا نشستن و یا راه رفتن بر روی سطوح خنک می تواند برای انها سخت و مشکل زا باشد. البته خنکای وارد شده از کف برای اکثر افراد قابل تحمل و خوشایند است.

بررسی نکات اجرایی سرمایش از کف

همان طور که اشاره شد اجرای سیستم هایی همچون سرمایش و گرمایش از کف از اهمیت و حساسیت بالایی برخوردار است بنابراین نصب این تجهیزات را باید بر عهده افراد با سابقه و با تجربه بگذارید تا تمامی فرایند آن به درستی طی شود. برخی از مهم ترین نکات اجرایی سیستم سرمایش از کف به شرح زیر است:

  • عایق سازی کامل دیوار های بیرونی ساختمان برای کاهش هدر رفت انرژی
  • عایق کردن بازشو ها و استفاده از پنجره دوجداره
  • توجه به پخش یکنواخت لوله کشی ها و انجام محاسبات متناسب با شکل هندسی و ابعاد فضا

در پایان

در این محتوا سعی کردیم تا با بیان برخی از مهم ترین ویژگی های سیستم سرمایش از کف به شناخت بهتر مزایا و معایب آن کمک کنیم. امیدواریم این محتوا نیز برای شما مفید و سودمند بوده باشد. لطفا نظراتتون رو با ما به اشتراک بگذارید.

برای مشاهده و خرید انواع سیستم های تهویه مطبوع به بخش فروشگاهی سایت زرین تهویه مراجعه کنید. و برای مطالعه مقالات بیشتر از وبلاگ زرین تهویه دیدن نمایید.