همه چیز درباره‌ی سیستم اندوکسیونی
سیستم اندوکسیونی

همه چیز درباره‌ی سیستم اندوکسیونی

سیستم اندوکسیونی یک سیستم قالب در دستگاه‌های هوا – آب هستند‌. که صدای کمی دارند چون اطراف خود عایق‌بندی دارند‌. و مزایا و معایب خاص خودش را دارد‌.

درباره‌ی سیستم اندوکسیونی چه میدانید‌؟ این سیستم چه مزایا و معایبی دارد‌؟ این سیستم اساس کار کدام یک از دستگاه‌های سیستم‌های تهویه مطبوع میباشد‌؟ برای کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی سیستم اندوکسیونی با تیم تولید محتوای زرین تهویه همراه باشید‌…

سیستم اندوکسیونی چیست‌؟

سیستم اندوکسیونی یا induction systems از سیستم‌های هوا – آب هستند. میتوان گفت هوای اولیه این دستگاه با فشار متوسط و تقریبا زیاد به داخل یک محفظه‌ای منتقل میشود که این محفظه یک عایق صوتی دارد که این عایق باعث کارکرد بی صدا دستگاه میشود و صدای ناشی از کانال کشی و رسیدن سیال به پایانه و جذب و انتقال را به حداقل می‌رساند‌.

در این سیستم یک دمپر تعبیه شده است که دمپر‌، مقدار هوای اولیه را در حد مورد نیاز تنظیم میکند‌. هوا در ابتدای کار با فشاری متوسط یا فشاری تقریبا زیاد ( فشار متوسط رو به زیاد ) از نازل‌ها عبور میکند و هوای ثانویه را میتواند از درون یک اتاق مکش کند و از کویل ثانویه عبور دهد‌. این هوای ثانویه قابل تنظیم است این گونه که این هوا ضمن عبور از کویل میتواند بر اساس نیاز گرم یا سرد باشد‌.

 سیستم اندوکسیونی

کویل‌هایی که برای عملکرد سرمایشی تعبیه شده‌اند درون فضای مد نظر پنهان نشده‌اند‌. اما برای استفاده از تقطیرات و جمع آوری آنها به علت وجود بار‌های موقت‌؛ یک سینی تخلیه قرار داده شده است که اینگونه هوای اولیه و ثانویه با هم ترکیب میشوند و درون اتاق تخلیه میشوند‌.

سیستم اندوکسیونی قابلیت فیلتر هوا را نیز دارد‌. اینگونه که بر روی سطح کویل ثانویه یک توری قرار گرفته و آلودگی را فیلتر میکند‌. و البته فراموش نکنید که در پایانه محفظه و قاب‌های استاندارد طوری طراحی شده‌اند که کار نصب را آسان کند‌. این محفظه‌ای درباره‌اش صحبت شد باید طوری باشد که جریان هوای ثانویه را طوری تخلیه کند که افت فشار آن بصورت صحیح باشد و همچنین طوری باید نصب شود که در صورت نیاز به تعمیر و بازدید از آن‌، دچار مشکل نشوید‌.

محل نصب واحد اندوکسیونی

سیستم اندوکسیونی اغلب زیر پنجره‌ها نصب میشود و اگر پنجره میسر نبود به دیوار‌های بیرونی نصب میشود‌. این نوع از سیستم‌ها را میتوان بر سقف‌ها نیز نصب کرد و اگر سرما در فصول سرد سال برای فضا و خانوار غیر قابل تحمل است میتواند بصورت گرمایش از کف‌، بر کف ساختمان‌ها نیز نصب شود‌.

مزایای سیستم اندوکسیونی

  1. این سیستم بدون نیاز به فن‌، موتور‌، کمپرسور‌ و … کار میکند‌. و ایضا برای سرویس‌های عادی و کنترل دستگاه بخش‌هایی مثل درجه حرارت‌، سطح کویل ثانویه‌‌، تمیز کردن نازل مکش و … مورد بررسی قرار میگیرد‌.
  2. برای گرکایش فضا نیازی به سیستم‌های اولیه ندارند و خودمختار به کمک یک سیستم ثانویه فضا را گرم میکنند‌. و در صورت نیاز در مصرف برق اضطراری مصرف کمی دارند و نسبت به سیستم‌های تمام هوا بصرفه‌تر هستند‌.
  3. قابلیت رطوبت‌گیری‌، تصفیه‌، رطوبت‌زنی نیز دارند‌.
  4. در هنگام استفاده از آب ثانویه برای سرمایش متوجه سرعت زیاد در سیستم توزیع هوای اولیه خواهید بود‌. در نتیجه فضای لازم برای سیستم توزیع هوای اولیه کاهش خواهد یافت‌. گاهی پیش میاید که در سیستم اندوکسیونی کانال بازگشت هوا را حذف میکنند و یا با سیستم‎‌های برگشت هوا در سایر بخش‌های ساختمان آن را ترکیب میکنند‌.
  5. در سیستم اندوکسیونی امکان منترل درجه حرارت بصورت مجزا در هر واحد میسر است چون با ترموستات میتوان درجه حرارت مختلف را با هزینه کم تنظیم و اختصاصی کرد‌.
  6. در واحد اندوکسیونی منبع سرمایش و گرمایش در هواهای اولیه و آب ثانویه مجزا است و امکان انتخاب سرمایش و گرمایش وجود دارد‌.
  7. از نظر اندازه متیوان گفت که اندازه اجزای هواساز کوچکتر از یک سیستم تمام هوا است چون مقدار هوای کمتری نیاز دارد که در هواساز مطبوع شود‌.
  8. گاهی تغذیه هوای تازه برای هوای تازه مورد نیاز کفایت میکند‌.
  9. تجهیزات تعبیه شده در سیستم اندوکسیونی برای مدت زیادی میتوانند کار کنندو طول عمر بالایی دارند و در بخش‌هایی که پایانه اتاقی خشک دارند تا ۲۵ سال حتی بدون ایراد کار میکنند ولی توجه کنید که این طول عمر ارتباط مستقیم با لوله کشی درست در ساختمان شما دارد‌.
 سیستم اندوکسیونی

معایب سیستم اندوکسیونی

  1. هزینه‌ی اولیه در نصب و راه اندازی یک واحد اندوکسیونی چهارلوله به مراتب بیشتر از راه اندازی و نصب یک سیستم تمام هوا است‌.
  2. از نظر رطوبت گیری میتوان گفت مقدار بار نهان بر روی سطوح انتقال حرارت آب ثانویه‌حداکثر است، پس تقطیر انجام میشود و در صورت وجود منابع غیر عادی رطوبت دیده میشود که تقطیر رطوبت نیز انجام میشود‌.
  3. درجه هوای آبسرد کننده‌ی اولیه کم باشد تا برای کنترل صحیحی درون فضا بتواند کار کند‌.
  4. هوای ثانویه منجر به کثیف شدن و کاهش عملکرد کویل و فن کویل میشود پس توری تعبیه شده بر سطوح کویل باید دائم تمیز شود‌.
  5. این سیستم فقط به درد فضاهای پیرامونی ساختمان میخورد و توصیه میشود برای سایر فضاها بهتر است سیستم‌های مجزایی را در نظر بگیرید‌.
  6. چون هوای اولیه کم است تبدیل وضعیت سیستم از مود تابستانی به زمستانی و برعکس دشوار است البته با تعبیه لوله‌های چهار فصل این مورد برطرف خواهد شد‌.
  7. در نوع سیستم دو لوله‌ای تغییر سیستم از حالت تابستانی به زمستانی کار سخت خواهد بود که این پیچیدگی و دشواری در سایر سیستم‌ها به چشم نمیخورد پس بهتر است از سیستم‌های دو لوله‌ای استفاده نشود‌.
  8. برای کنترل صحت و سالمی و کارکرد مطلوب دستگاه باید نسبت به سیستم‌های تمام هوا حساس‌تر باشید‌.
  9. تغذیه هوای اولیه بصورت ثابت و ممتد انجام میشود که این مورد برای ساختمان مسکونی یک عیب محسوب میشود چون ساکنین ممکن است بخواند که دستگاه را در یک بازه زمانی خاموش کنند که این مورد در این دستگاه هزینه بر و غیر ممکن است‌.
  10. در بخش‌هایی که تخیله هوا زیاد است مانند آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و بالینی استفاده از این دستگاه به درد ما نمیخورد مگر اینکه هوای تازه و اضافی به داخل فضای مد نظر تغذیه شود‌.
  11. انرژی مصرفی سیستم اندوکسیونی بیشتر از سایر سیستم‌هاست چون برای غلبه بر افت فشار هوای اولیه در پایانه‌ها توان مصرفی دستگاه بالا خواهد بود‌.

در پایان

ممنون که تا انتهای مطلب با ما همراه بودید‌. در این مطلب به چیستی سیستم اندوکسیونی اشاره شد‌. و در ادامه به مزایا و معایب واحد اندوکسیونی اشاره شد‌. اگر این مطلب برایتان مفید بوده است نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید و اگر در این زمینه اطلاعات بیشتر دارید نظراتتان را برایمان بنویسید‌.

شما می توانید برای مشاهده انواع سیستم های تهویه مطبوع وجزئیات آنها به بخش فروشگاهی زرین تهویه ایرانیان مراجعه کنید. و یا برای مطالعه مقالات بیشتر از وبلاگ ما دیدن نمایید. در صورتی که قصدر دریافت مشاوره و اجرای پروژه دارید می توانید با شرکت زرین تهویه در شهر مشهد تماس بگیرید و یا با مراجعه حضوری به فروشگاه، از تکنسین و متخصصان این حوزه مشورت بگیرید.