نقش کندانسور در تهویه مطبوع و سیستم‌های برودتی
نقش کندانسور در تهویه مطبوع

نقش کندانسور در تهویه مطبوع و سیستم‌های برودتی

نقش کندانسور در تهویه مطبوع بسیار گسترده است و انواع کندانسور با توجه به نوعشان کاربرد متفاوتی دارد و نقششان نیز متفاوت است پس برای آشنایی با آنها همراه ما باشید.

درباره‌ی نقش کندانسور در تهویه مطبوع چه میدانید‌؟ آیا انواع کندانسور در بازده و یا کارکرد دستگاه‌های تهویه مطبوع میتواند اثر گذار باشد‌؟ کندانسور یا چگالنده وظیفه‌ی خنک سازی سیالات را در دستگاه‌های تهویه مطبوع نظیر چیلر را دارد‌. کندانسور از قطعات حیاتی در خنک سازی است که وجودش ضروریست‌. پس اگر میخواهید با این قطعه بیشتر آشنا شوید با تیم تولید محتوای زرین تهویه ایرانیان همراه باشید تا با انواع کندانسور آشنا شوید‌…

کندانسور ( Condenser ) چیست‌؟

قبل از بررسی نقش کندانسور در تهویه مطبوع باید با چیستی کندانسور آشنا شویم‌. نام دیگر کندانسور چگالنده است‌. وظیفه کندانسور انتقال حرارت است‌. در واقع کندانسور وسیله‌ای متمایز است که کارش خنک سازی سیال جاری در دستگاه تهویه مطبوع است‌. کندانسور عمل تبدیل بخار به مایع را میسر میکند و اساس خنک سازی تبدیل بخار به مایع است‌. کندانسور در نیروگاه‌ها جهت خنک سازی سیالات و تولید برق بسیار موثر است‌. میدانید که کندانسور‌ها انواع مختلفی دارند که در صنایع تبریدی مورد استفاده قرار میگیرند‌. کندانسور تقطیر کننده‌ی دستگاهی است که از لوله‌های کویل ساخته شده است که در این دستگاه خنک سازی با سه روش انجام میشود‍ که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت‌…

نقش کندانسور در تهویه مطبوع

انواع خنک سازی در کندانسور

  1. خنک سازی تبخیری ( ترکیبی)
  2. آب خنک ( آبی )
  3. هوا خنک ( هوایی )

اگر سیال خنک کننده جاری در دستگاه‌، ترکیبی از آب و هوا باشد نوع خنک سازی در کندانسور تبخیری است‌. اگر سیال جاری در دستگاه‌، آب باشد نوع خنک سازی در کندانسور آبی میباشد‌. اگر سیال جاری در دستگاه‌، هوا باشد نوع خنک سازی در کندانسور هوایی میباشد‌. در صنعت‌های بزرگ بیشتر از خنک سازی آبی و هوایی استفاده میشود‌.

انواع کندانسور در تهویه مطبوع

۱. کندانسور تبخیری ( ترکیبی )

کندانسور تبخیری را میتوان ترکیبی از کندانسور آبی و هوایی دانست‌. که این نوع از کندانسور از بخش‌های مهم برج خنک کننده است‌. جریان سالات در کندانسور تبخیری این گونه است که سیال با درجه دمای بالا در لوله‌های کویل حرکت میکند و تقطیر توسط آبی که روی لوله کویل پاشیده میشود‌؛ صورت میگیرد‌. بعد از این فن دستگاه وارد عمل میشود و خنک سازی را انجام با مکش و دمش انجام میدهد‌.

۲. کندانسور آب خنک ( آبی )

در کندانسور آبی‌، آبی که خنک شده است مجدد حرارت سیال را میگیرد و به برج خنک کننده ارسال میکند تا مجدد در برج خنک شود و به کندانسور برگردد تا چرخه خنک سازی مجدد تکرار شود‌. بطور کلی کندانسور آب خنک شامل چند نوع است که به آنها خواهیم پرداخت.

الف. کندانسور آبی صفحه‌ای

همان طور که از نام این نوع از کندانسور پیداست‌؛ از چند صد صفحه تشکیل شده است که نسبت به هم بصورت آبند قرار گرفته‌اند و یکی درمیان بین این صفحات سیال سرد و گرم جریان دارد تا تبادل دمایی بین این دو سیال به نحو احسن انجام شود‌. در کندانسور صفحه‌ای قطعا به دلیل گسترده‌تر بودن سطح‌، انتقال گرما با توان بالایی میسر است و تحمل فشار ناشی از سیالات در این نوع کندانسور بیشتر از نوع پوسته و لوله است‌.

ب. پوسته و لوله

این نوع از کندانسور متشکل از یک دستهخ از لوله است که بصورت موازی کنار هم قرار گرفته‌اند‌. در این لوله‌ها سیال داغ جاری است و در اطراف این لوله‌ها یا همان پوسته‌؛ سیالی مانند آب عبور داده میشود‌. ( البته برعکس این مورد نیز صادق است‌ ) . در این کندانسور آب خنک کننده وارد پوسته میشود و سیال داغ که اکثرا گازی است؛ وارد لوله‌ها یا کویل‌ها میشوند و در نتیجه انتقال حرارت بین آب و سیال داغ که اکثرا گاز است‌؛ صورت میگیرد‌. در نتیجه گاز به مایع ( عمل تقطیر ) یا کندانس انجام میشود‌.

ج. پوسته و کویل مارپیچی

در این دسته از کندانسور‌ها‌، کویل‌هایی مارپیچ تعیبه شده است و پوسته آن اکثرا استوانه‌ای است‌. در داخل این کویل‌های مارپیچی اغلب سیال گازی داغ وجود دارد و اطراف آنها یعنی در پوسته آب جریان دارد ( البته برعکس این مورد نیز صادق است ). تفاوت این مورد با مورد قبلی در ماپیچ بودن کویل‌هاست و موارد استفاده آن در ظرفیت‌های پایین میباشد‌.

۳. کندانسور هوا خنک ( هوایی )

در این نوع از کندانسور فن دستگاه‌، هوا را از روی کویل عبور میدهد و آن را خنک میکند در نتیجه این عمل‌؛ سیال داخل کویل خنک میشود‌. در این دسته از کندانسور بر خلاف نوع آبی نیازی نیست هوای دریافت شده از سیال داغ را دارد اتمسفر کنند‌. در این نوع از قطعه‌ها ریسک رسوب و خوردگی و زنگ زدگی وجو ندارد‌.

انواع کندانسور

در پایان

ممنون که تا انتهای مقاله با ما همراه بودید‌. در این مطلب به نقش کندانسور در تهویه مطبوع و انواع کندانسور اشاره شد‌. اگر این مطلب برایتان مفید بوده است نظراتتان را برایمان بنویسید و اگر در این زمینه اطلاعات بیشتری دارید با ما به اشتراک بگذارید‌.

شما می توانید برای مشاهده انواع سیستم های تهویه مطبوع وجزئیات آنها به بخش فروشگاهی زرین تهویه ایرانیان مراجعه کنید. و یا برای مطالعه مقالات بیشتر از وبلاگ ما دیدن نمایید. در صورتی که قصد دریافت مشاوره و اجرای پروژه دارید می توانید با شرکت زرین تهویه در شهر مشهد تماس بگیرید و یا با مراجعه حضوری به فروشگاه، از تکنسین و متخصصان این حوزه مشورت بگیرید.