چگونه اتاق های بدون پنجره را خنک کنیم؟ ۵ روش کاربردی و موثر تهویه اتاق بدون پنجره
حتما برای شما هم پیش آمده با فضاهایی رو به رو شوید که به هر دلیلی پنجره ندارند. یکی از مسائل جدی که برای اتاق های بدون بازشو مطرح میشود نبود امکان تهویه است. بنابراین باید برای تهویه اتاق بدون پنجره مثل اتاق های اداری، اتاق تلویزیون، گاراژ، انباری و سایر محیط های بسته عمومی همچون سالن های سینما و… به دنبال راه چاره ای گشت.
پنجره ها علاوه بر انتقال نور و گرما به فضای داخل و فراهم کردن دید بصری در جریان هوا نیز نقش مهمی دارند پس درصورت حذف آنها باید از راهکارهای خاصی برای تهویه استفاده کرد. در این محتوا از زرین تهویه به بررسی چندین راهکار عملی و کاربردی برای تهویه اتاق بدون پنجره میپردازیم تا بتوانید از این فضاها نیز به سادگی استفاده کنید. پس تا انتها همراه ما باشید…
فهرست خلاصه مطالب
راهکارهای تهویه اتاق بدون پنجره
تامین نیازهای اتاق های بدون پنجره میتوان نیازمند هزینه و استفاده از تهیجرات باشد. شما همانطور که از لامپ ها و منابع نوری مصنوعی برای روشن کردن این اتاق ها استفاده میکنید باید برای تداوم جریان هوا و کنترل رطوبت از سیستم های تهویه مطبوع بهره ببرید. در ادامه به برخی از بهترین راهکارها و سیستم های مناسب تهویه اتاق بدون پنجره اشاره میکنیم.
۱: مینی اسپیلت بدون داکت نصب کنید
کولرگازی های مینی اسپیلت بدون کانال یا Ductless میتوانند یکی از گزینه های مناسب برای تهویه اتاق بدون پنجره باشند. این سیستم ها با قرارگیری یونیت خارجی در فضای باز بیرون و اتصال آن به واحد داخلی بوسیله سیم پیچ میتواند دما را تعدیل و جریان هوای خوبی ایجاد کند. علاوه بر اینکه نصب این سیستم بر روی دیوار میتواند از هدر رفت سطح مفید زمین جلوگیری کند. مینی اسپیلت ها عمر مفید و کارایی بالایی دارند و میتوانند به راحتی فضایی مناسب و دلنشین برای شما تامین کنند.
شما برای نصب کولرگازی بدون داکت نیاز به هزینه و اعمال تغییرات در محیط ندارید و میتوانید تنها با ایجاد یک سوراخ کوچک بر روی دیوار دو یونیت را به سادگی به یکدیگر متصل کنید.
۲: انتخاب کولرگازی های پرتابل یا قابل حمل را مدنظر قرار دهید
یکی از گزینه های کاربردی و پیشنهادی استفاده از کولرگازی های پرتابل است. این سیستم ها میتوانند در فضاهای مختلف عملکرد خوبی از خودشان نشان دهند. و هر زمان به سادگی جا به جا شوند. این سیستم ها میتوانند رطوبت هوا را نیز به خوبی کنترل و میریت کنند. و جریان هوای مطلوبی ایجاد کنند. ضمن اینکه کارکرد این دستگاه ها همچون سیستم های بدون داکت به صورت سرمایشی-گرمایشی است. متاسفانه یکی از معایب این سیستم ها اشغال فضایی از اتاق شما است و میتوانند تا حدودی جلو بصری نا مطلوبی داشته باشد.
این دستگاه ها با مکش هوا از اتاق و انجام فراینده تهویه آن را مجددا به محیط برمیگردانند. این سیستم ها داری یک شلنگ یا مخزن قابل حمل برای دفع آب اضافی هستند که نیاز به تخلیه مداوم دارد.
۳: از انواع پنکه ها استفاده کنید
انواع پنله ها از جمله سقفی، دیواری و رومیزی میتوانند راه حل مناسبی برای تهویه اتاق بدون پنجره باشند. هرچند این سیستم ها به کارآمدی گزینه های پیشنهادی قبلی نیستند اما میتوانند به اندازه ای تاثیرگذار باشند. پنله ها عملکرد رطوبت زدایی، گرمایشی و سرمایش چندانی ندارند اما جریان هوای مطلوبی ایجاد میکنند که میتوان از آن به عنوان یک گزینه خوب نام برد. علاوه بر اینکه پنکه را میتوان یک راه حل نسبتا ارزان قیمت و اقتصادی دانست.
شما همچنین میتوانید درصورت لزون از پنله و کولرگازی به صورت همزمان نیز استفاده کنید. این نکته را به یاد داشته باشید که چرخش پنله به صورت پاد ساعتگرد میتواند موجب خنک شدن محیط شود.
۴: از کولرهای تبخیری کمک بگیرید
یکی از راهکارهای مفید دیگر برای تهویه اتاق بدون پنجره که میتواند جایگزین خوبی برای انواع کولرگازی ها باشد، کولرهای تبخیری است. کولرهای تبخیری کارکرد جالب و کاملا متفاوتی نسبت به سایر سیستم های تهویه مطبوع دارند. این دستگاه ها مدل تکامل یافته از استفاده یخ و فن ها در کنار یکدیگر هستند. در مخزنهای طراحی شده این دستگاهها میتوان با قرار دادن آب سر یا یخ هوا را خنک کرد و در محیط جریان داد. این مورد را به خاطر داشته باشید که استفاده از این سیستم ها در فضایی با رطوبت بالا توصیه نمیشود.
کولرهای تبخیری در اصل همان کولرهای آبی هستند که با همان نام بیشتر در بین مردم شناخته شده اند. که مدل های پرتابل و رومیزی آن نیز موجود است.
۵: از لامپ و دستگاه هایی با حرارت زایی پایین استفاده کنید
بدیهی است که شما باید برای کاهش دمای اتاق کارهای جانبی را هم مدل نظر قرار دهید. استفاده از لامپ های کم مصرف که گرمای کمتری تولید میکنند میتواند یکی از این راهکارها باشید. همچنین کاهش استفاده از سیستم ها یا تجهیزاتی که باعث گرمایش اتاق میشوند میتواند در بهبود تهویه اتاق بدون پنجره نقش داشته باشد.
در پایان
در این محتوا سعی کردیم تا با بررسی چندین راهکار مفید برای تهویه اتاق بدون پنجره به شما برای استفاده بهینه تر از این نوع فضا کمک کنیم. امیدواریم از این محتوا لذت برده باشید. این نکته را به خاطر داشته باشید که امروزه با استفاده از وسایل و تجهیزات برای هر مشکلی راهکاری وجود دارد و شما میتوانید از همه چیز هایی که در اختیار دارید به بهترین شکل استفاده کنید. لطفا نظرات و تجربیات خودتون رو درباره تهویه اتاق بدون پنجره با ما به اشتراک بگذارید.
شما می توانید برای مشاهده انواع سیستم های تهویه مطبوع وجزئیات آنها به بخش فروشگاهی زرین تهویه ایرانیان مراجعه کنید. و یا برای مطالعه مقالات بیشتر از وبلاگ ما دیدن نمایید. در صورتی که قصد دریافت مشاوره و اجرای پروژه دارید می توانید با شرکت زرین تهویه در شهر مشهد تماس بگیرید و یا با مراجعه حضوری به فروشگاه، از تکنسین و متخصصان این حوزه مشورت بگیرید.