انواع سیستم های سرمایش تبخیری و کاربرد آنها
انواع سیستم های سرمایش تبخیری

انواع سیستم های سرمایش تبخیری و کاربرد آنها

انواع سیستم های سرمایش تبخیری در سرمایش فضاها بسیار کاربرد دارند‌. کاربرد سرمایش تبخیری مستقیم و غیر مستقیم چندین سال است که جایگاهشان را در صنعت پیدا کرده‌اند‌.

آیا انواع سیستم های سرمایش تبخیری را میشناسید‌؟ درباره‌ی این سیستم‌ها چه میدانید‌؟ آیا این دسته از سیستم‌های تهویه مطبوع نوین‌، میتوانند جایگزین مناسبی برای سرمایش‌های معمولی باشند‌؟ با تیم زرین تهویه ایرانیان همراه باشید تا با سیستم‌های سرمایشی تبخیری بیشتر آشنا شوید…

سیستم سرمایش تبخیری چیست‌؟

نام دیگر سیستم‌های سرمایش تبخیری‌، برودت تبخیری است‌. قبل از بررسی کاربرد سرمایش تبخیری بهتر است با چیستی و سازوکار اینها آشنا شویم‌. اساس کار سرمایش تبخیری آب است‌. یعنی این دستگاه‌ها بر مبنای تماس آب با هوای خشک کار میکند‌. به مرور و به تدریج این قطرات آب با موکولهای آب ادغام و ترکیب میشوند و دمای هوا کاهش میابد‌. از طرفی قطرات آب این گرما را دریافت میکنند و به بخار آب تبدیل میشود و خروجی دستگاه به فضا همین بخار آب به همراه هوا میباشد‌.

شروع کار برودت تبخیری و یا همان سرمایش تبخیری افشانده شدن آب بر روی پوشال و یا افشاندن آب بصورت مستقیم بر روی هوا میباشد تا این گونه سطح تماس قطرات آب با هوای در جریان در دستگاه‌، به کمک فن سانتریفیوژ افزایش یابد‌.

کاربرد سرمایش تبخیری

کاربرد سرمایش تبخیری

بطور کلی سرمایش تبخیری در مناطقی با آب و هوای خشک و نیمه خشک مورد استفاده قرار میگیرد‌. این دسته از سرمایش برای مناطقی با رطوبت بالا مناسب نیست چون رطوبت مانع کاهش دما میشود ولی سازوکار این دستگاه‌ها در مناطق گرم و خشک این گونه است که رطوبت کافی و مورد نیاز فضا را تامین میکند بدون آن که به خود دستگاه آسیبی برسد‌.

سرمایش تبخیری فرایندی است که به طور کلی در کولر‌های آبی دیده میشوند که اکثر مردم با آنها آشنا هستند و همانطور که گفته شد چون این کولر آبی از سرمایش تبخیری استفاده میکند در مناطق مرطوب مانند شمال ایران مورد استفاده قرار نمیگیرد‌.

دستگاه‌هایی مانند زنت‎، ایرواشر‌، اکونوپک و … ساز و کار سرمایش تبخیری را دارند‌. این دستگاه‌ها از نظر مصرف برق بسیار مقرون بصرفه هستند چون یک پمپ و یک فن را کنترل میکنند در حالی که دستگاه‌های سرمایشی که بر مبنای کمپرسور و چرخه تبرید کار میکنند مانند چیلر و داکت اسپلیت و … از نظر مصرف برق بسیار پر مصرف به شما میروند‌.

انواع سیستم های سرمایش تبخیری

۱. سرمایش تبخیری مستقیم

در نوع سرمایش تبخیری مستقیم‌، هوای وارد شده به دستگاه یا محفظه بطور مستقیم در برخورد با قطرات آب قرار میگیرد و هوا خنک میشود و بعد از عبور از چند داکت یا کانال به فضای مد نظر میرسد تا خنک سازی را آغاز کند‌. این سرمایش در کولر آبی که در پشت بام خانه‌ها قرار دارد‌؛ دیده میشود که هوای تازه در اثر برخورد با پوشال خیس کولر خنک میشود و از داکت و فن عبور میکند و وارد ساختمان میشود‌. زنت و ایرواشر نیز دارای سرمایش تبخیری مستقیم میشود‌.

۲. سرمایش تبخیری غیر مستقیم

اصطلاح دیگر سرمایش تبخیری غیر مستقیم‌، سرمایش تبخیری دو طبقه است‌. ابتدا هوایی که از ساختمان خارج میشود و برمیگردد به کمک پوشال خیس‌، خنک میشود و به مبدل حرارتی وارد میشود‌. از سوی دیگر هوای گرم از بیرون ساختمان به دستگاه وارد میشود‌. نکته حائز توجه این است که این دو هوا با هم ترکیب نمیشوند و بدون اینکه با هم تماس داشته باشند به کمک مبدل حرارتی‌‎‌، تبادل دما را با هم انجام میدهند‌. اینگونه هوای ورودی از داخل ساختمان به راحتی گرمای هوای ورودی از خارج ساختمان را میگیرد تا مجدد هوای خنک شده بعد از عبور از فن و داکت به داخل ساختمان برود و چرخه از سر گرفته شود‌.

انواع سیستم های سرمایش تبخیری

مزایا و کاربرد سرمایش تبخیری غیر مستقیم چیست‌؟ بزرگترین مزیت سرمایش تبخیری غیر مستقیم این است که رطوبت هوای تازه‌ای که وارد ساختمان میشود‌؛ افزایش نمی‌یابند چون هوای تازه مد نظر قبل از خنک سازی در مبدل حرارتی خنک میشود‌.

در پایان

ممنون که تا انتهای مطلب با ما همراه بودید‌. در این مقاله به انواع سیستم‌های سرمایش تبخیری و کاربرد سرمایش تبخیری اشاره شد‌. اگر در این زمینه اطلاعاتی دارید با ما در میان بگذارید و اگر این مطلب برایتان مفید بود نظراتتان را برایمان بنویسید‌.

شما می توانید برای مشاهده انواع سیستم های تهویه مطبوع وجزئیات آنها به بخش فروشگاهی زرین تهویه ایرانیان مراجعه کنید. و یا برای مطالعه مقالات بیشتر از وبلاگ ما دیدن نمایید. در صورتی که قصد دریافت مشاوره و اجرای پروژه دارید می توانید با شرکت زرین تهویه در شهر مشهد تماس بگیرید و یا با مراجعه حضوری به فروشگاه، از تکنسین و متخصصان این حوزه مشورت بگیرید.