بررسی متداول ترین اصطلاحات تهویه مطبوع؛ عبارت‌هایی که باید بدانید
بررسی اصطلاحات تهویه مطبوع

بررسی متداول ترین اصطلاحات تهویه مطبوع؛ عبارت‌هایی که باید بدانید

آیا اصطلاحات تهویه مطبوع میشناسید؟ بدون شک امروزه یکی از مسائل مهم در خرید و انتخاب بهتر دستگاه های سرمایشی و گرمایشی کسب اطلاعات و شناخت اصطلاحات تهویه مطبوع است. این مهارت به بسیاری از افراد در معرفی بهتر سیستم های تهویه و یا داشتن خریدی بهتر کمک میکند به این دلیل که کسب آگاهی درباره اصطلاحات فنی مربوط به سیستم های تهویه مطبوع میتواند موجب فهم بهتر و ساده‌تر منظور فروشندگان، تعمیرکاران و افزایش اطلاعات عمومی شود. به همین جهت پیشنهاد میکنم حتما تا انتهای این محتوا از زرین تهویه با بررسی مهم ترین اصطلاحات تهویه مطبوع همراه مجموعه زرین تهویه باشید…

لغت نامه اصطلاحات تهویه مطبوع

سیستم تهویه مطبوع:

سیستم تهویه مطبوع که با عبارت‌های air condition system یا HVAC مخفف (Heating, ventilation and air conditioning) شناخته میشود به معنای دستگاه هایی است که وظیفه سرمایش، گرمایش و تهویه محیط را بر عهده دارند. شما میتوانید برای کسب اطلاعات درباره رایج ترین سیستم های تهویه مطبوع اینجا کلیک کنید.

کولرگازی یا اسپیلت:

کولرگاز یا اسپیلت یکی از متداول ترین سیستم های تهویه مطبوع است که به دو بخش یونیت داخلی و یونیت خارجی تقسیم میشود. نصب این سیستم ها ساده است. ویژگی و مزایای اسپیلت‌ها میتواند آن را به گزینه مناسبی برای افراد تبدیل کند. اسپیلت ها شامل انواع متنوعی از جمله موارد زیر هستند:

یونیت خارجی (Outdoor Unit):

بخشی از سیستم های تهویه مطبوع که شامل کمپرسور، کندانسور، فن و سایر اجزای مهم سیستم است. بخش با قرارگیری در بخش خارجی فضا موجب کاهش انتقال صدای حاصل از کارکرد سیستم به فضای داخلی میشود. و مبرد را با استفاده از پمپ هایی به یونیت داخلی منتقل میکند.

یونیت داخلی (Indoor Unit):

به طور خلاصه یونیت داخلی در اصطلاحات تهویه مطبوع به واحدی از تهویه گفته میشود که در داخل خانه قرار میگیرد و هوای مطلوب تولید شده در یونیت خارجی را به فضای داخلی منتقل میکند و آن را به صورت مناسبی منتشر میکند. این دستگاه شامل بخش هایی از جمله سیم پیچ تبادل حرارت، فن، گیرنده های کنترل از راه دور، فیلترها و سایر قطعات میباشد.

اصطلاحات تهویه مطبوع

مبرد (refrigerant):

مبرد که قالبا به شکل مایع یا گاز یافت میشو؛ یکی از بخش های مهم سیستم های تهویه مطبوع همچون کولرگازی ها میباشد. این گاز نقش مهمی را در سیکل تبرید ایفا میکند و انواع مختلفی دارد که ساختار شیمیایی هر یک با دیگری متفاوت است. این گاز درون لوله های مسی جریان پیدا میکند و با حذف ترکیبات گرمایی باعث برودت و یا حرارت هوای جریان یافته درون این کویل ها میشود و به این وسیله دمای محیط را تنظیم میکند.

کندانسور (condenser):

کندانسور نیز یکی دیگر از قطعات کلیدی در سیکل تبرید محسوب میشود که در تغییرات حالت مبرد و تغییر دمای هوا تاثیر بسیاری دارد. مبرد که پیشتر به آن اشاره کردیم در کویل های کندانسور جریان پیدا میکند.

کمپرسور (compressor):

کمپرسور نیز یکی دیگر از قطعات مکانیکی سیستم های تهویه است که انواع مختلفی را شامل میشود. وظیفه اصلی این بخش از سیستم مکش هوا از طریق اوپراتور و متراکم کردن آن برای انتقال به کندانسور است.

سیستم تهویه چند پنله (Multi split system):

سیستم تهویه مطبوع چند پنله در اصطلاحات تهویه مطبوع به معنای سیستمی است که با استفاده از آن بیش از یک یونیت داخلی به واحد خارجی دستگاه متصل میشود. یکی از مزایای ویژه این سیستم ها آن است که میتوان دمای هر بخش را به صورت مستقل و جداگانه تنظیم کرد. این سیستم ها عملکرد بسیار خوبی در فرایند سرمایش و گرمایش دارند و میتوانند گزینه های خوبی برای واحد های مسکونی، تجاری و محیط های خدماتی باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دستگاه ها اینجا کلیک کنید.

داکت اسپیلت (Ducted system):

سیستم تهویه مطبوع کانالی یا داکت اسپیلت شامل یک یونیت خارجی است که به طور معمول بر روی پشت بام نصب میشود. این واحد به صورت یک بخش مرکزی و مدیریتی عمل میکند و هوای تولید شده را از طریق کانال کشی ها به سراسر فضاهای مختلف منتقل میکند. استفاده از داکت اسپیلت ها برای بسیاری از فضاها توصیه میشود و آنها را میتوان یکی از رایج ترین اصطلاحات تهویه مطبوع دانست. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دستگاه ها اینجا کلیک کنید.

سیستم تهویه بدون کانال (Ductless Air Conditioner):

همانطور که از نام این دستگاه ها پیدا است سیستم های تهویه مطبوع بدون داکت، یونیت خارجی و یونیت داخلی بوسیله سیم کشی ها و لوله های مبرد به یکدیگر متصل میشوند. این دستگاه ها نیازی به داکت کشی و تعبیه کانال ندارند و میتوانند گزینه های خوبی فضاهای محدود همچون واحدهای تجاری و یا اتاق ها باشند.

ظرفیت سرمایشی:

ظرفیت سرمایشی یا BTU به معنای آن است که هر سیستم برای تهویه هوای هر فضا بر حسب متراژ به چه میزان توان نیاز دارد. این مولفه به افراد کمک میکند تا بر اساس ابعاد محیط مناسب ترین دستگاه را انتخاب کنند. ظرفیت سرمایشی یکی از اصطلاحات تهویه مطبوع است که باید در زمان خرید هر نوع از دستگاه تهویه آن را درنظر بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره BTU و مشاهده جدول مقدار مناسب برحسب متراژ فضا این محتوا را مطالعه نمایید.

سیستم اینورتر (Inverter technology):

سیستم اینورتر یکی از قابلیت های مهم و پرفایده در اصطلاحات تهویه مطبوع است که میتواند نقش چشمگیری در کاهش مصرف انرژی داشته باشد. این سیستم که به عنوان ترموستات خودکار نیز شناخته میشود میتواند با روشن و خاموش کردن اتوماتیک دستگاه بر اساس دمای تعیین شده منجر به صرفه جویی در انرژی شود. مزایای سیستم های اینوتر در برابر دستگاه های معمولی شامل کاهش استهلاک دستگاه و تعدیل دمای سریع تر نیز میشود که میتواند آسایش افراد را به خوبی تامین کند.

در پایان

در این محتوا سعی کردیم تا با بررسی رایج ترین و مهم ترین اصطلاحات تهویه مطبوع به شما در شناخت بهتر عبارت های فنی مربوط به سیستم های تهویه مطبوع کمک کنیم. بدون شک کلمات بسیاری را میتوان در این لیست قرار داد و شناخت هرچه بیشتر اصطلاحات تهویه مطبوع میتواند مزایای بسیار زیادی را به همراه داشته باشد. اگر شما عبارتی مد نظر دارید حتما با ما به اشتراک بگذارید تا در آینده به این لغت نامه اضافه شود. خوش حالیم که انتهای این محتوا همراه ما بودید.

شما می توانید برای مشاهده انواع سیستم های تهویه مطبوع وجزئیات آنها به بخش فروشگاهی زرین تهویه ایرانیان مراجعه کنید. و یا برای مطالعه مقالات بیشتر از وبلاگ ما دیدن نمایید. در صورتی که قصدر دریافت مشاوره و اجرای پروژه دارید می توانید با شرکت زرین تهویه در شهر مشهد تماس بگیرید و یا با مراجعه حضوری به فروشگاه، از تکنسین و متخصصان این حوزه مشورت بگیرید.